Log in
A+ A A-

Long Island Rail Road: Αναβρασμός για την απεργία διαρκείας

Τελευταία ημέρα πλήρους λειτουργίας του Long Island Rail Road είναι η σημερινή, αφού από την Τετάρτη τα δρομολόγια θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται, μέχρι να φτάσουν στην απεργία της Κυριακής, η διάρκεια της οποίας θα είναι αόριστη.

Την δεδομένη στιγμή, οι διαφωνίες ανάμεσα στην MTA και τους συνδικαλιστές είναι αξεπέραστες, με αποτέλεσμα να θεωρείται πρακτικά αδύνατον πλέον να βρεθεί μια λύση της τελευταίας στιγμής.

Το μεγαλύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεκόπησαν οριστικά την Δευτέρα, δεν αφορά τόσο στις απολαβές των εργαζόμενων, αλλά στο ποσοστό των κρατήσεων, ιδίως για τους νεοπροσληφθέντες, οι οποίοι, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά εάν εφαρμοστεί ο σχεδιασμός της εταιρείας.

Από την πλευρά της η ΜΤΑ επιρρίπτει όλη την ευθύνη στο συνδικαλιστικό όργανο και τονίζει ότι εάν προχωρούσε στην υιοθέτηση των προτάσεών του, τότε τα εισιτήρια - τα οποία θεωρούνται ήδη αρκετά ακριβά - θα έπρεπε να ανέβουν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα, την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θεωρείται πιθανή οποιαδήποτε εμπλοκή της Πολιτείας ή του Κογκρέσσου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

"Το Κογκρέσσο είναι Ρεμπουπλικανικής πλειοψηφίας και πέρυσι οδήγησε την χώρα σε λουκέτο για 16 ημέρες.  Δεν νομίζω να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διακοπή λειτουργίας ενός προαστιακού σιδηροδρόμου στο Long Island", σχολίασε με νόημα ο Δημοκρατικός Βουλευτής Steve Israel.

Πλέον, η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για ένα μίνι κομφούζιο στους δρόμους και συγκεκριμένες γραμμές του μετρό, με τους κατοίκους του Long Island να νοιώθουν - και όχι άδικα - αποκλεισμένοι από την υπόλοιπη πόλη.