Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Νεκρός ο μοτοσυκλετιστής που αγνοείτο στο Μεξικό

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της αναζήτησης ενός Νεοϋορκέζου μοτοσυκλετιστή που αγνοείτο στο Μεξικό, αφού οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν επίσημα ότι τα υπολείμματα σώματος που βρέθηκαν ανήκουν σε αυτόν.

Ο 33χρονος Harry Devert είχε ξεκινήσει το ταξίδι με την μηχανή του από τον περασμένο Δεκέμβριο.  Πρώτος σταθμός της περιοδείας του θα ήταν το Μεξικό, ενώ είχε σκοπό να μεταβεί με τον ίδιο τρόπο στην Βραζιλία για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνοντας στη συνέχεια τον γύρο της Νότιας Αμερικής.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ο Devert ενημέρωνε συνεχώς το προσωπικό του blog και το οικογενειακό του περιβάλλον για το πού βρισκόταν, θέλοντας να μοιραστεί τις εμπειρίες του.  Στην τελευταία ανάρτησή του, είχε αναφέρει ότι κατευθύνεται προς την περιοχή Zihuatanejo, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη εγκληματικότητα και έξαρση του εμπορίου ναρκωτικών.

Η αναζήτηση συνεχιζόταν για μήνες και, παρότι όλα έδειχναν πως κάτι κακό είχε συμβεί, οι οικείοι του 33χρονου ήθελαν να πιστεύουν ότι στο τέλος θα βρεθεί ζωντανώς.  Τελικά, πριν από δυο εβδομάδες, οι Αρχές εντόπισαν, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Zihuatanejo, μια μηχανή σαν εκείνη που οδηγούσε ο Devert, όπως επίσης και κομμάτια της σωρού.  Λίγες μέρες αργότερα, το DNA ταυτοποιήθηκε και ανακοινώθηκε ότι ο αγνοούμενος μοτοσυκλετιστής είναι νεκρός.

Η υπόθεση του 33χρονου διερευνάται από τις Ομοσπονδιακές Αρχές του Μεξικό.  Αυτό σημαίνει πως οι Αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι πεπεισμένοι ότι για τον θάνατό του ενδεχομένως να φέρουν ευθύνη οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, που δρουν στην περιοχή.