Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ποιος άλλαξε τις σημαίες στην Γέφυρα του Μπρούκλιν;

Συναγερμό στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης σήμανε η μυστηριώδης αντικατάσταση των Αμερικανικών σημαιών στην Γέφυρα του Μπρούκλιν με δυο λευκές σημαίες, η οποία συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η αντικατάσταση των σημαιών έγινε αντιληπτή από εργαζόμενους σε παρακείμενα εργοτάξια, στις 5:30 το πρωί, που ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές. Παράλληλα, το θέαμα... σόκαρε τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβη και τα παραδοσιακά εθνικά σύμβολα που κυματίζουν στην Γέφυρα του Μπρούκλιν αντικαταστάθηκαν ξαφνικά από λευκές.

Από πλευράς του NYPD, δόθηκε άμεσα εντολή προκειμένου οι λευκές σημαίες να αφαιρεθούν και να επιστρέψουν ξανά στις θέσεις τους οι Αμερικανικές. Παράλληλα, ζητήθηκε να μελετηθεί με προσοχή η καταγραφή της κάμερας ασφαλείας, ούτως ώστε να διαφανεί ποιος προχώρησε σε αυτήν την κίνηση. Όπως τονίστηκε, το σχετικό βίντεο δείχνει μια παρέα αγνώστων που περπατούν στην Γέφυρα λίγο μετά τις 3:30. Πιθανώς, πρόκειται και για τα άτομα που φέρουν την ευθύνη, αφού, λίγο μετά την διέλευσή τους, έσβησαν τα φώτα γύρω από την Αμερικανική σημαία, η οποία το πρωί είχε αντικατασταθεί.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του NYPD, Bill Bratton, τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως επρόκειτο για κάποια ανησυχητική κίνηση, όπως, για παράδειγμα, προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα γίνει έρευνα για την σύλληψη των υπευθύνων, ανεξαρτήτως κινήτρων, διέπραξαν παράνομη ενέργεια.