Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Άρθηκε η απαγόρευση των πτήσεων για Τελ Αβίβ - Δεν βιάζονται οι εταιρείες

Άρθηκε η απαγόρευση από πλευράς της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (F.A.A.) για τις πτήσεις των Αμερικανικών Αεροπορικών Εταρειών προς το Τελ Αβίβ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων θα επανέλθει κανονικά.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, μόνο η United Airlines έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση πτήσεων, αρχής γενομένης από τις 4:45 το απόγευμα από το Newark.  Αντίθετα, αμφίβολη είναι, επί του παρόντος, η στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες δεν δείχνουν διατεθειμένες να ταξιδέψουν και πάλι στο Ισραήλ εάν δεν επανεκτιμήσουν συνολικότερα τους παράγοντες.

"Είμαστε στην διαδικασία επανεκτίμησης της κατάστασης και θα αποφασίσουμε σύντομα πότε θα επαναφέρουμε την υπηρεσία.  Για να ξεκινήσουμε πάλι τις πτήσεις, προέχουν άλλοι παράγοντες, όπως είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η American Airlines, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Delta.  Άλλωστε οι δυο αυτές εταιρείες είχαν διακόψει την αεροπορική σύνδεση με το Τελ Αβίβ πριν η FAA προβεί στην επίσημη αναστολή.