Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο... Σπάιντερμαν στην Times Square - Αυστηροποιούνται τα μέτρα για τις μασκότ

Ένας 25χρονος, ντυμένος ως Σπάιντερμαν, δημιούργησε σοβαρό επεισόδιο στην Times Square της Νέας Υόρκης, απαιτώντας συγκεκριμένα χρηματικά ποσά για φωτογραφία από μια γυναίκα, για να επιτεθεί στην συνέχεια στον Αστυνομικό που προσπάθησε να τον συνετίσει. Πιθανή η αυστηροποίηση των κριτηρίων για τις μασκότ του κέντρου της Νέας Υόρκης.

Ήταν ένα τυπικό Σαββατόβραδο στην φωτεινή Times Square της Νέας Υόρκης. Χιλιάδες τουρίστες απολάμβαναν το ξεχωριστό θέαμα της πιο διάσημης περιοχής του πλανήτη, ενώ τα βλέμματα κέρδιζαν και οι γνωστές μασκότ - υπερήρωες που συγκεντρώνονται στο σημείο: Ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν και οι Έλμο.

Κάποια στιγμή, μια γυναίκα φωτογραφήθηκε με έναν άνδρα ντυμένο Σπάιντερμαν, που την πλησίασε με φιλικές διαθέσεις. Στην συνέχεια, έβγαλε ένα δολάριο προκειμένου να του δώσει φιλοδώρημα. Τότε, ο υπερήρωας έδειξε ότι δεν είχε και τόσο αγαθές προθέσεις:

"Δέχομαι 5, 10 και 20 δολάρια μόνο", είπε με ύφος στην γυναίκα, και τότε ένας αστυνομικός που επέβλεπε την κατάσταση παρενέβη και είπε στην τουρίστρια ότι δεν χρειάζεται να δώσει τόσα χρήματα.

"Μπορείτε, αν θέλετε, να δώσετε φιλοδώρημα, στο ποσό που μπορείτε", για να απευθυνθεί στην συνέχεια στον "Σπάιντερμαν" ότι "εσύ δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς χρήματα, μόνο να δέχεσαι δωρεές".

"Κάνε την δουλειά σου εσύ", είπε ο "Σπάιντερμαν", ο οποίος δεν δίστασε να επιδείξει τις... υπερφυσικές δυνάμεις του, γρονθοκοπώντας τον αστυνομικό στο μάτι.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα κι άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον...άτακτο υπερήρωα και τον οδήγησαν στο τμήμα. Ασφαλώς, ο "άνθρωπος - αράχνη" είχε και ονοματεπώνυμο, καθώς επρόκειτο για τον 25χρονο Junior Bishop από το Brooklyn, που θα κληθεί να λογοδοτήσει για μια σειρά αδικημάτων μετά από αυτό το συμβάν.

Το περιστατικό αυτό έρχεται ως η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι σε μια σειρά άλλων συμβάντων, καθώς, κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν συλληφθεί και άλλοι άνδρες που κρύβονταν πίσω από μασκότ, λόγω ανάρμοστης συμπεριοφοράς προς το κοινό. Ήδη, ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιορίσει την παρουσία "υπερηρώων" στην Times Square, καθώς τα άτομα που θα βρίσκονται πίσω από τις στολές θα ελέγχονται αυστηρά και θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια από τον Δήμο Νέας Υόρκης.

"Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι τίμιοι και απλώς βγαίνουν για να κάνουν ένα μεροκάματο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που κρύβονται πίσω από τις στολές για να εκμεταλλεύονται τον κόσμο", σχολιάζει ο πρόεδρος της Times Square Alliance, Τιμ Τόμπκινς.

Παράλληλα, πολλοί από τους ηθοποιούς των μασκότ θεωρούν ότι θα πρέπει να μπει όριο, αφού ο απεριόριστος αριθμός ουσιαστικά έχει εκμηδενίσει τα κέρδη τους.

"Βλέπεις σε πολύ μικρή απόσταση τον ίδιο χαρακτήρα πέντε και έξι φορές", δηλώνει ο Ν. Φράνκο, που συνήθως κατεβαίνει στην Times Square ντυμένος ως Μπάτμαν για να βγάλει τα προς το ζην.