Log in
A+ A A-

Έχασαν την κόρη τους και τους κυνηγάνε για το φοιτητικό της δάνειο!

Έχασαν την κόρη τους στα 27 μόλις χρόνια της εξαιτίας μια σπάνιας πάθησης στο συκώτι.  Μεγαλώνουν τα τρία της παιδιά σαν να είναι δικά τους, χωρίς να έχουν τόσο υψηλούς μισθούς.  Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε η οφειλή από το φοιτητικό δάνειο της κόρης τους να τους κυνηγάει, για να τους γονατίσει τελείως οικονομικά.

Πρόκειται για την ιστορία της οικογένειας του Στηβ και της Ντάρνελ Μέισον, η οποία απασχόλησε το CNN προκειμένου να τεθεί στις αρμόδιες οικονομικές Αρχές, καθώς καμία από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας δεν τους καλύπτει.

Σύμφωνα με το CNN η άτυχη Lisa Mason είχε λάβει φοιτητικό δάνειο ύψους 100.000 δολαρίων από έναν ιδιωτικό φορέα, με την συνυπογραφή του πατέρα της, που είχε μπει ως εγγυητής.  Με τα χρόνια και τους τόκους, το χρέος έφτασε στις 200.000 δολάρια, με τον πατέρα της Lisa να καλείται να καταβάλει κάθε μήνα το ποσό των 2000 δολαρίων, έχοντας, εκτός των άλλων, και την ευθύνη των τριών παιδιών.

Όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι, οι Mason δεν έχουν καμία δυνατότητα ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους αυτήν την στιγμή, καθώς το δάνειο δεν προέρχεται από κρατικό φορέα, αλλά από ιδιωτικό.

Από την πλευρά του, το πιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε το φοιτητικό δάνειο τονίζει ότι έχει περιορίσει το χρέος, στο μέτρο του δυνατού.