Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Επείγουσα ανάκληση παρτίδας φρούτων

Συναγερμός έχει σημάνει στο καταναλωτικό κοινό μετά την ανακοίνωση ότι μια μεγάλη γκάμα φρούτων, προερχόμενων από γνωστή εταιρεία της Καλιφόρνια, αποσύρονται από την αγορά, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των καταναλωτών.

 

Πρόκειται για φρούτα της εταιρείας "Wawoma Packing Co.", από το Cutler της Καλιφόρνια, που ανακοίνωσε ότι ανακαλεί μεγάλες παρτίδες από τα προϊόντα της, καθώς διαπιστώθηκε ότι ενδέχεται να φέρουν το μικρόβιο Listeria monocytogenes, που προκαλεί λιστερίωση.  Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επώδυνη λοίμωξη, που προκαλεί, μεταξύ άλλων, πονοκεφάλους, υψηλό πυρετό και στομαχικές διαταραχές.

Αρχικά, το "σήμα συναγερμού" της εταιρείας αφορούσε φρούτα που συσκευάστηκαν το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου.  Όμως, μετά από νέες μελέτες, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει την ανάκληση για πέντε επιπλέον ημέρες, δηλαδή για τις 17 Ιουλίου.

Στις τάξεις της εταιρείας επικρατεί προβληματισμός, αφού δεν είναι ακόμη σίγουρο σε ποιες περιοχές διοχετεύθηκαν τα μολυσμένα φρούτα.