Log in
A+ A A-

Ομπάμα: "Ναι" στην αεροπορική επέμβαση στο Ιράκ

Το "πράσινο φως" για την έναρξη στοχευμένων αεροπορικών επιχειρήσεων στο Ιράκ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να προστατευθούν οι πληθυσμοί που απειλούνται από την επέλαση του ISIS

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας.  Όταν οι σύμμαχοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο τους υποστηρίζουμε, τόνισε ο κ. Ομπάμα κατά την διάρκεια του διαγγέλματός του.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αμερικανική Κοινή Γνώμη, αφού προκλήθηκαν ερωτηματικά για μια ενδεχόμενη χερσαία επέμβαση στο Ιράκ, δυο χρόνια μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων, κατοπιν απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα. Όμως, ο διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Σαν Αρχηγός του στρατού, δεν πρόκειται να επιτρέψω στην χώρα να εμπλακεί σε ένα νέο πόλεμο στο Ιράκ", τόνισε ο Αμερικανος πρόεδρος.