Log in
A+ A A-

Γιάννης Πλούταρχος: Τι δήλωσε από τη Νέα Υόρκη (Video)

Για τις εμφανίσεις του ενώπιον των Ελλήνων της διασποράς μίλησε ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, Γιάννης Πλούταρχος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ της Νέας Υόρκης.

Αρχικά, ο Γιάννης Πλούταρχος, αναφέρθηκε στην ανάγκη του κοινού να περάσει καλά, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι ίδια, είτε πρόκειται για τους Έλληνες που παρέμειναν στην πατρίδα, είτε αυτούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

"Η ανάγκη του κόσμου να περάσει καλά και να ξεχάσει την καθημερινότητά του είναι ίδια, τόσο εδώ, όσο και στην Ελλάδα. Επίσης, τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με παλαιότερες επισκέψεις μου. Για παράδειγμα, αυτό που έζησα το 2005, όταν έβλεπα ανθρώπους να ακούν τα τραγούδια μου και να δακρύζουν επειδή τους έλειπε η πατρίδα τους και είχαν χρόνια να δουν τους ανθρώπους τους, δεν είναι τόσο έντονο. Η νέα γενιά αρχίζει να ισορροπεί και να επισκέπτεται την Ελλάδα πιο συχνά. Οι Έλληνες είναι το ίδιο παντού, όπου και να είναι", τόνισε ο αγαπημένος λαϊκός ερμηνευτής, ο οποίος, ασφαλώς, θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε ευρεία επαφή με την ελληνοαμερικανική ομογένεια, καθώς θα τραγουδήσει, εκτός από τη Νέα Υόρκη, στην Βοστώνη, την Ουάσιγκτον και το Λας Βέγκας.

"Είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε τόσο μεγάλη περιοδεία και, ειλικρινά, χαίρομαι πάρα πολύ για πάρα πολλούς λογους. Άλλωστε, θα γνωρίσω καινούργιους τόπους, ενώ δεν φανταζόμουν ότι θα έχει τόσους πολλούς Έλληνες. Τελικά παντού υπάρχει ένας Έλληνας", ανέφερε γελώντας ο Γιάννης Πλούταρχος, επισημαίνοντας ότι κάθε ταξίδι είναι και μια εμπειρία.

"Είναι ένα πανέμορφο ταξίδι, σημαντικό. Εμείς οι τραγουδιςτές, είμαστε από τους πιο τυχερούς ανθρώπους, γιατί αυτά τα ταξίδια είναι πολύ δύσκολο να τα κάνεις. Έχουν πολύ μεγάλο κόστος και πολύ ελεύθερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ψυχαγωγούμε τον κόσμο αλλά περνάμε κι εμείς καλά."

Η Ελλάδα, η κρίση και οι "προκλήσεις"

Ασφαλώς, η συζήτηση δεν μπορούσε να μην θίξει και το θέμα της κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και το κατά πόσον η διασκέδαση στα μπουζούκια είναι ασύμβατη με τις δυσκολίες και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων. Αρχικά, ο Γιάννης Πλούταρχος τόνισε πως, αντίθετα με ό,τι βγαίνει προς τα έξω, οι Έλληνες δεν έχουν ως προτεραιότητα... τα μπουζούκια στην περίοδο της οικονομικής δυσχέρειας, αφού η διασκέδαση ήταν από τους πρώτους κλάδους που επηρεάστηκε.

"Η εικόνα με τα 'γεμάτα μπουζούκια' δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, τα πράγματα είναι πολύ σκληρά. Ο κλάδος μου ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε και φτάσαμε σε σημείο να δουλεύουμε δυο ημέρες την εβδομάδα, κι αυτές με δυσκολία. Βέβαια, η κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δείτε, για παράδειγμα, τι συμβαίνει με τις συναυλίες μεγάλων γκρουπ: Κάποτε ήταν πάμπολλες παγκοσμίως, τώρα όχι και τόσο συχνές. Σαφέστατα, η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και χτυπήθηκε πιο πολύ. όμως, έχουμε αντέξει σε πολύ δυσκολα πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα αντέξουμε περισσότερο. Είναι στο DNA μας", τόνισε ο Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος ρωτήθηκε ακόμη εάν τα χαρτονομίσματα - αντί για λουλούδια - που πετούν στην πίστα οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πρόκληση για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

"Νομίζω μου έτυχε μόνο μια φορά, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο μέρος. Πάντως, ήταν ένα ελάχιστο ποσό, που το δώσαμε φιλοδώρημα στους μουσικούς. Είναι η "χαρτούρα" που λένε στην περιοχή μου, την Βοιωτία. Αυτό συνέβαινε κυρίως στην επαρχία και ήταν ένας τρόπος να εκδηλώνει το κοινό την χαρά του, αφού ψυχαγωγούταν σπάνια, ενώ αυτά τα φιλοδωρήματα ήταν και η πληρωμή των μουσικών, που δεν έπαιρναν άλλα χρήματα. Αυτή η νοοτροπία στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον, εδώ υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, και πιστεύω ότι είναι καλό για τους μουσικούς."

Το ρεπερτόριο

Αναφορικά με το ρεπερτόριό του κατά τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη, ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραμείνει απολύτως σταθερό για όλες τις βραδιές, ενώ αποκάλυψε πως θα πει και δυο τραγούδια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά, που έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται στην Ελλάδα.

"Θα πρόκειται για τραγούδια από την δισκογραφία μου, κομμάτια άλλων καλλιτεχνών αλλά και παραδοσιακά από διάφορα μέρη στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουμε τον κόσμο να σηκωθεί να χορέψει."

Τέλος, ο Γιάννης Πλούταρχος ανέφερε πως τον Οκτώβριο, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το εξωτερικό, θα παραμείνει εκτός πίστας για δυο - τρεις μήνες προκειμένου να ξεκουραστεί, για να επιστρέψει πιθανότατα από τον Ιανουάριο.

"Τιμή μας"

Στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες του Melrose Ballroom, Βασίλης Μεσσάδος και Αντώνης Γεωργαντώνης, όπως επίσης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Δημήτρης Παναγιώτου.

"Είναι τιμή μας που είναι κοντά μας ο Γιάννης Πλούταρχος", ανέφερε εκ μέρους του Melrose ο κ. Παναγιώτου.

Στην συνολική διεθνή περιοδεία του, ο Γιάννης Πλούταρχος θα εμφανιστεί αρχικά στη Νέα Υόρκη και το Melrose Ballroom στις 19 - 20 και 26 - 27 Σεπτεμβρίου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσει για Βοστώνη (21/9 - Royale Boston), Ουάσιγκτον DC (05/9 - The Hyatt Regency Crystal City) και Λας Βέγκας (11/10 - The D Hotel Casino). Ακολουθούν Μόντρεαλ, Τάμπα, Τορόντο, Σικάγο και τελευταίος σταθμός η Αυστραλία.