Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συγκίνηση και χειροκρότημα στην συναυλία Ξαρχάκου - Κόκοτα - Σαϊα

Μελωδίες νοσταλγικές και διαχρονικές, γεμάτες εικόνες μιας Ελλάδας μακρινής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκατοντάδες Έλληνες που έδωσαν το παρόν στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης.

Εκεί, τους περίμεναν ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Σταμάτης Κόκκοτας, δυο αναλλοίωτες καλλιτεχνικές αξίες, οι οποίοι, με την σύμπραξη της εντυπωσιακής φωνής της Ηρώς Σαϊα, προσέφεραν μια αξέχαστη βραδιά στον ελληνισμό του «Μεγάλου Μήλου».

"Πήρες τον Μεγάλο Δρόμο", "Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά", "Όνειρο Απατηλό", "Γιε μου", "Δεν το Μπορείς", "Γεια σου Χαρά σου Βενετιά" και άλλα γνωστά κομμάτια έφεραν κάτι από Ελλάδα στο ξακουστό "Κάρνεγκι", με τους Έλληνες καλλιτέχνες να αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως η αληθινή μουσική θα αντέχει πάντα στον χρόνο.

Μιλώντας στο New Greek TV, ο Σταμάτης Κόκκοτας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την χαρά που βρέθηκε κοντά στους ομογενείς, ενώ έστειλε μήνυμα "στους Έλληνες του σήμερα", να "ακούν και...λίγο Κόκοτα" στον ελεύθερο χρόνο τους.

Από την πλευρά της, η Ηρώ Σαϊα τόνισε πως η συγκίνησή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη περίσταση, αφού το «να βρίσκεται σε έναν ξένο τόπο», όπως είναι οι ΗΠΑ και να συναντά «τα αδέρφια της» - δίνοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό στην ομογένεια – επιφέρει μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση από οπουδήποτε αλλού.

Μετά το πέρας της συναυλίας, το κοινό χάρισε στους καλλιτέχνες ένα παρατεταμένο standing ovation, επιβραβεύοντάς τους με αυτόν τον τρόπο για το ανεπανάληπτο «μουσικό ταξίδι» που βίωσαν.