Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οι Harlem Globetrotters σε ελληνικό σχολείο

Σε ελληνικό σχολείο θα παραβρεθούν την επόμενη Τετάρτη (15/10) εκπρόσωποι των περίφημων Harlem Globetrotters, προκειμένου να μιλήσουν στους μαθητές σχετικά με το bullying, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τις θεαματικές ικανότητές τους στο παρκέ.

Το "ηχηρό" όνομα θα είναι ο Handles Franklin, ο οποίος θα συνομιλήσει με τα παιδιά και θα προσπαθήσει να τους τονίσει, με τον δικό του τρόπο, την ανάγκη να καταπολεμήσουν το bullying απ' όπου κι αν προέρχεται, μην υιοθετώντας το ποτέ, παράλληλα, ως μορφή συμπεριφοράς απέναντι σε ευάλωτους συμμαθητές τους.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν επιδείξεις μπάσκετ, με συμμετοχή των παιδιών, που θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το Hellenic Classical Charter School του Μπρούκλιν θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα στο είδος του.  Πρόκειται για ένα σχολείο στο οποίο έχουν πρόσβαση παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, τα οποία όμως παίρνουν μαθήματα και ελληνικής γλώσσας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την διοικητική διευθύντρια, Ευτυχία Πετράκου, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό Αφροαμερικανών, Ασιατών (Κίνα - Κορέα - Ιαπωνία) και Ισπανόφωνων που στέλνουν τα παιδιά τους στο εν λόγω ελληνικό σχολείο για να μάθουν την γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι.