Log in
A+ A A-

Αυστραλία: Απόφαση για τον Έλληνα που δολοφόνησε την γυναίκα του

Με πολυετή ή ακόμη και ισόβια κάθειρξη κινδυνεύει ένας Ελληνοαυστραλός, ο οποίος, πριν από ενάμιση χρόνο, δολοφόνησε την σύζυγό του και ομολόγησε το έγκλημα στην Αστυνομία.  Ψυχολογικά προβλήματα επικαλείται η υπεράσπιση.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2013 και είχε συγκλονίσει την Αυστραλιανή Κοινή Γνώμη.  Δράστης, ο 63χρονος Γεώργιος Μισαλής, Έλληνας μετανάστης από την Αυστραλία, ο οποίος στραγγάλισε και στην συνέχεια κατακρεούργησε με ψαλίδι την σύζυγό του, Ζαχαρία, στο σπίτι τους, στο Σάουθ Μοράνγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέος Κόσμος", ο Μισαλής ήταν παντρεμένος με την σύζυγό του για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και τίποτε δεν προμήνυε την τραγική αυτή κατάληξη. Όλα συνέβησαν όταν - κατά τα λεγόμενά του - ο Μισαλής αντέδρασε σε ένα προσβλητικό σχόλιο της άτυχης γυναίκας, με αποτέλεσμα να την δολοφονήσει.  Όπως έχει αναφερθεί, αρχικά την στραγγάλισε και, στην συνέχεια, την μετέφερε στο μπάνιο, όπου και την κατακρεούργησε με ψαλίδι.  Κατόπιν, με το ίδιο ψαλίδι, αυτοτραυματίστηκε, ενδεχομένως για να γίνει πιο πειστική κάποια άλλη εκδοχή σχετικά με το περιστατικό.

Πάντως, οι Αρχές δεν είχαν δεύτερες σκέψεις, ούτε δεύτερη εκδοχή, ιδίως από την στιγμή που ο 63χρονος ομολόγησε την πράξη του.  Εν μέσω της επιβαρυντικής αυτής κατάστασης, η υπεράσπιση προσπάθησε να πείσει το Δικαστήριο ότι ο δράστης έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να μην έχει την πνευματική ισορροπία να αντιδράσει ήπια και τελικά να συγκρατήσει τον εαυτό του απέναντι στην σύζυγό του.

Στο Δικαστήριο κλήθηκαν να καταθέσουν και τα τρία παιδιά του, που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.  Παρόλα αυτά όμως, τα δεδομένα δείχνουν πως, όχι μόνο δεν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αλλά, αντίθετα, η ποινή που θα επιβάλει το Δικαστήριο θα είναι ίσως η αυστηρότερη, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχει προαναγγείλει η δικαστής.

"Η κοινότητα απαιτεί την προστασία των γυναικών από την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, πως δεν θα τις δολοφονήσει ή θα τις χτυπήσει κάποιος", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν δολοφονήσει την σύζυγό του, ο Μισάλης είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς είχε κριθεί ύποπτος για μια υπόθεση βιασμού που εκκρεμούσε προ τριακονταετίας.  Μάλιστα, η εμπλοκή του ονόματός του είχε καταστεί η αιτία να πηδήξει από το μπαλκόνι και να τραυματιστεί σοβαρά, γεγονός που, σύμφωνα με τον συνήγορό του, επιδείνωσε την ψυχολογική του κατάσταση.