Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ (Video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 43ο Φεστιβάλ της Κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, το οποίο έλαβε χώρα από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, στο Northern Blvd. Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε το τηλεοπτικό βίντεο του New Greek TV.

Οι παλαιοί έβαλαν την γνώση, οι νεότεροι το ενδιαφέρον και οι μικρότεροι τον σεβασμό στην παράδοση. Με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το τετραήμερο Φεστιβάλ του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, που διοργανώθηκε για 43η χρονιά. Στην προσπάθεια συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι πιάνουν όλα τα πόστα και συνοδεία ελληνικής μουσικής δίνουν έναν διαφορετικό χρώμα σε μια από τις κεντρικές συνοικίες του Κουήνς.

"Δουλεύουμε 300 άτομα εδώ. Αρχίζουμε το πρωί, ανάβοντας τα κάρβουνα και τις σχάρες, ξεκινάει το Φεστιβάλ στις 12 και παραμένουμε εδώ και μετά τις 11 το βράδυ, για να καθαρίσουμε", δηλώνει ο Ανδρέας Τσιόλας, πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται στους κόλπους της Ενορίας από μικρό παιδί, όπως και άλλοι εκπρόσωποι της γενιάς του. Άλλωστε, πρόκειται για μια παράδοση που συνεχίζεται, σκορπώντας την ικανοποίηση στους παλαιότερους.

"Κάθε μέρα βλέπουμε την Κοινότητα του Αγίου Νικολάου να πολλαπλασιάζεται σε ποσότητα και ποιότητα. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας συνεχίζουν το έργο της ελληνορθόδοξης πίστης και παράδοσης", δηλώνει ο Στέφανος Τσερπέλης, μέλος της Ενορίας και ευεργέτης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκινητική στιγμή, ειδικά για τους παλαιότερους, ήταν αυτή της εμφάνισης των Χορευτικών Τμημάτων του Πρωινού αλλά και του απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου.

"Αισθανθήκαμε μεγάλη αγαλίαση, διότι βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν μέσα στην ελληνική κουλτούρα και να έχουν μεγάλη αγάπη για αυτήν", δήλωσε ο ιερατικός Προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, π. Παύλος Παλαιστίδης.

"Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί αυτά τα παιδιά μας γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα μας, την πατρίδα μας", συμπλήρωσε η Διευθύντρια του Σχολείου, Αθηνά Κρομμύδα.

Κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ εκπροσωπείται και ο Δήμος Νέας Υόρκης. Φέτος, το παρόν έδωσε η Συνήγορος του Πολίτη, Λετίσια Τζέημς, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό της στις ελληνικές παραδόσεις. Παράλληλα όμως, έστειλε μήνυμα και για την μεταναστευτική μεταρρύθμιση, δηλώνοντας ότι οι καταρτισμένοι Έλληνες θα πρέπει να αποκτήσουν δικαίωμα εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Υόρκη.

Η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ είναι μια από τις μεγαλύτερες και κεντρικότερες της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, κατά καιρούς την επισκέπτονται θεσμικοί και Κυβερνητικοί Φορείς από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που βρέθηκε εκεί κατά την διάρκεια της περσινής του παρουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.