Log in
A+ A A-

Συνεχίζεται το έργο του Hellenic Relief Foundation

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης Hellenic Relief συνεχίζει το έργο της υποστήριξης ατόμων και οικογενειών που πλήττονται από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οι ομογενείς ενισχύουν με πολλούς τρόπους το έργο του ιδρύματος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Η ομογενής αθλήτρια Πηνελόπη Κουκλάκη Χωμενίδη (Penny Homenides) πρόκειται τα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στις 3 Νοεμβρίου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του Hellenic Relief και την γνωστοποίηση του έργου του ιδρύματος και των κοινωνικών αναγκών στην Ελλάδα ." Ερεύνησα και βρήκα το Hellenic Rellief Foundation. Είναι ο ενδεδειγμένος οργανισμός. Χωρίς εξάρτηση από άλλες οργανώσεις, πολιτικές η θρησκευτικές, μια ομάδα ομογενών που ενδιαφέρονται και φροντίζουν για τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αγορασμένα στην Ελλάδα με χρήματα που συγκεντρώνονται από δωρεές στις Ηνωμένες Πολιτείες." δήλωσε η ομογενής αθλήτρια.

Επίσης στις 15 Νοεμβρίου η ελληνική κοινότητα του Port Washington στο Long Island διοργανώνει συναυλία στην εκκλησία Αρχαγγέλλου Μιχαήλ τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την Χριστουγεννιάτικη διανομή του ιδρύματος. Στη συναυλία παίρνει μέρος ο γνωστός ερμηνευτής Γρηγόρης Μανινάκης με την ορχήστρα Μικρόκοσμος καθώς και τις νέες ερμηνεύτριες Αννα Ηλιοπούλου και Έλενα Τουμαρά. Ο κεντρικός διοργανωτής της συναυλίας κ. Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος είχε και την ιδέα της συναυλίας χρηματοδότησε την Πασχαλινή διανομή τροφίμων και αμνοεριφίων του ιδρύματος και θεωρεί "υποχρέωση μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη να έχουν τα απαραίτητα συμπεριλαμβανομένης και γαλοπούλας για να περάσουν τις γιορτές παραδοσιακά και με αξιοπρέπεια".

Το Hellenic Relief ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στην Νέα Υόρκη με σκοπό να συγκεντρώνονται χρήματα με τα οποία αγοράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα και διανέμονται σε οικογένειες αναξιοπαθούντων. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 120,000 δολάρια που αντιστοιχούν σε 7500 περίπου δέματα με 110 τόνους τροφίμων. Οι διανομές γίνονται κυρίως στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε διανομή δεμάτων στην Θεσσαλονίκη, η πρώτη στην περιοχή, από το Δημοτικό Νοσοκομείο «'Αγιος Δημήτριος» .Την παράδοση των 60 δεμάτων οργάνωσε η Δρ. Δέσποινα Κομνηνού μαζί με την κ. Μαρία Σιούρδη που μετέφερε τα τρόφιμα από τη Αθήνα. Παρευρέθηκαν επίσης και βοήθησαν η Δρ. Τζίνα Λεπτοκαρύδου, Διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος.Τα ονόματα των αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντων οικογενειών συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές περιοχές της πόλης και προτάθηκαν από δασκάλους, καθηγητές, παιδίατρους, κοινωνικούς λειτουργούς και τον πατέρα Αντώνιο, οδοντίατρο του Δημοτικού Νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος" .

Στις 22 Αυγούστου και 25 Σεπτεμβρίου έγιναν διανομές από το κατάστημα του Συλλόγου φίλων των αστέγων στα Πετράλωνα. Στις διανομές παρευρέθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Στέλιος Τακετζής. Συνολικά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο παραδόθηκαν 1100 δέματα.

Στις 10 Οκτωβρίου παιδιά των οικογενειών που λαμβάνουν βοήθεια από το Hellenic Relief παρέλαβαν τσάντες και σχολικά είδη προσφορά του Θεραπευτικού κέντρου ΥΓΕΙΑ του συλλόγου αποφοίτων των σχολών Μωραίτη και των εταιρειών ΣΚΑΓΙΑ και ΝΕΟΧΑΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ιδρύματος στο www.hellenicrelief.org