Log in
A+ A A-

Εκδήλωση για τον Καβάφη στη Νέα Υόρκη

Ποιήματα του Καβάφη, με ένα σύνολο συναισθημάτων και ιστορικών αναφορών που εκφράζουν διαχρονικά νοήματα, θα διαβαστούν στη Νέα Υόρκη από γνωστές προσωπικότητες της αμερικανικής διανόησης.


Λογοτέχνες, σεναριογράφοι και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή. Η μοναδική λογοτεχνική και καλλιτεχνική αυτή παράσταση διοργανώνεται μέσα στα πλαίσια του «Έτους Κ.Π. Καβάφη». Φέτος, συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα ποιητή.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες από όλες τις τέχνες. Ενδεικτκικά αναφέρουμε: Μάικλ Κάνιγχαμ (κάτοχος Λογοτεχνικού Βραβείου Πούλιτζερ), Μαρκ Ντότυ (κάτοχος του Εθνικού Βραβείου Βιβλίου Ποίησης στις ΗΠΑ), Ολυμπία Δουκάκη (κάτοχος Βραβείου Όσκαρ), Έντμουντ Κίλι και Ντάνιελ Μέντελσον (συγγραφείς και μεταφραστές έργων του Καβάφη), Ορχάν Παμούκ (Τούρκος νομπελίστας μυθιστοριογράφος), Δημήτρης Παπαϊωάννου ( Έλληνας χορογράφος, σκηνοθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης, βραβευμένος με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη σκηνοθεσία των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και Κάθλιν Τέρνερ (ηθοποιός που "μεσουράνησε" τη δεκαετία του '80).