Log in
A+ A A-

Πάνος Καμμένος: "Σύμμαχος οι ΗΠΑ - Η Μέρκελ επιβάλει πολιτικές διάλυσης"

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στην ειδική εκπομπή του New Greek TV στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης.  Τι είπε για τις ΗΠΑ, την Γερμανία και την ΑΟΖ αλλά και πώς σχολίασε την παρουσία των ομογενών στην παρέλαση.

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω όλη την Ελλάδα και την καρδιά της Ελλάδας να χτυπά".  Με αυτά τα λόγια, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην παρουσία του στο πάνελ της ειδικής εκπομπής του New Greek TV για την παρέλαση, χρησιμοποιώντας στην συνέχεια χειμαρρώδη λόγο για όλους και για όλα.

Αρχικά, αναφερόμενος στο τελετουργικό της παρέλασης καθεαυτό, ο κ. Καμμένος δήλωσε συγκινημένος, ιδίως για την παρουσία των νεότερων παιδιών, για τα οποία παρατήρησε ότι, αν και έχουν γεννηθεί σε μια ξένη χώρα, όχι μόνο σέβονται τον τόπο καταγωγής τους, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά τα εθνικά θέματα και τα έχουν ως... βίωμα!

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βλέπω ότι - όχι μόνο οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που έχουν ζήσει στην Ελλάδα - αλλά και τα παιδιά των επομένων γενεών έχουν άσβεστη την φλόγα της πατρίδας. Ξέρουν τα εθνικά θέματα. Φωνάζουν "έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο" και "η Μακεδονία είναι ελληνική". Φοράνε παραδοσιακές στολές. Το ελληνικό έθνος έχει μια τεράστια δύναμη η οποία περνάει στις χώρες που ζουν και μεγαλώνουν Έλληνες.", δήλωσε ο κ. Καμμένος, απαντώντας στις ερωτήσεις των παρουσιαστών, Γιάννας Νταρίλη και Κώστα Αγγελούδη.

Κατόπιν τούτου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στάθηκε στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, για να προχωρήσει στην συνέχεια στην αντιπαραβολή της στάσης της Γερμανίας και των ΗΠΑ απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα.

"Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης μου είπε 'αντέξτε στην λιτότητα που σας επιβάλουν'. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι και αυτό που έκανε ο πρόεδρος Ομπάμα, παρεμβαίνοντας στην κ. Μέρκελ, η οποία μας επιβάλει πολιτικές διάλυσης του ελληνικού λαού. Έτσι, ο κ. Ομπάμα αποέλεσε μια φωνή από κάποιο κράτος που στα δύσκολα μας βοήθησε: Δεν ξεχνάμε το σχέδιο Μάρσαλ, όταν δεν υπήρχαν τόκοι κατασχέσεις και δημεύσεις. Υπήρχε βοήθεια πραγματικών συμμάχων χωρίς ανταλλάγματα. Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε ότι σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δεχόμαστε με αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, χάρη στους Έλληνες που ζουν εδώ, κάθε κάθε γενιάς."

Στην συνέχεια, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα του ορυκτού πλούτου και την ανάγκη που έχει η χώρα να βρει ισχυρούς συμμάχους, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Γερμανία έχει βάλει στο στόχαστρο τα ελληνικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

"Αυτό που θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί είναι να πάρουν τα πετρέλαια μας, να τα κατασχέσουν. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το κάνουν. Είναι σημαντικό, είτε σαν κράτος, είτε σαν εταιρείες οι ΗΠΑ να μας υποστηρίξουν για να συνεκμεταλευτούμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα τρίγωνο ασφαλείας που μας δίνει και την δυνατότηταν α κάνουμε άμεσο ορισμό της ΑΟΖ και να ξεκινήσουμε την εκμετάλευση του ορυκτού μας πλούτου. Αυτό θα επιτευχθεί. Θα έχει κερδισμένες και όλες τις πλευρές", δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος υπενθύμισε ότι θα επισκεφθεί επίσημα τις ΗΠΑ την 21η Μαϊου.

Σε ό,τι αφορά στο μήνυμα που ήθελε να στείλει στους Έλληνες στην Ελλάδα είπε πως "δεν είμαστε μόνοι μας", ενώ για τους Έλληνες των ΗΠΑ επανέλαβε ότι συγκινήθηκε από την εικόνα που είδε.

"Με συγκίνησαν.  Ειδικά τα παιδιά με τις στολές.  Είναι περισσότερο Έλληνες από εμάς!".