Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Α. Κυρανούδης: "Με τον Καραγκούνη θα προσφέρουμε όμορφες ποδοσφαιρικές ημέρες"

Ένα πενθήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο, παιχνίδι και εκπλήξεις, με πόλο έλξης τον εμβληματικό πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, Γιώργο Καραγκούνη, υπόσχεται μέσω του newgreektv.com ο επικεφαλής προπονητών της Super League Athletic Academy, Άγγελος Κυρανούδης.  Ο κ. Κυρανούδης, ο οποίος πρωτοστατεί στο εγχείρημα μαζί με τον ποδοσφαιριστή Ηλία Αναστασάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Super League Athletic Academy, Δημήτρη Πριστούρη, μας δίνει μια μικρή ιδέα για το τι περιμένει τα αγόρια και κορίτσια 5 έως 17 ετών που θα συμμετάσχουν στο φετινό καμπ, στο Aviator Sports & Events Center.

Κύριε Κυρανούδη, κατ' αρχήν θα σας ρωτήσω το προφανές: Πώς ήταν η περσινή σας εμπειρία στη Νέα Υόρκη και την Super League Athletic Academy; Περιμένατε αυτήν την συμμετοχή;

Για μένα ήταν κάτι εντυπωσιακό. Πρώτα απ'όλα, η πρώτη μου επαφή με την Αμερική, αφού ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα και σ'αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη (James) Πριστούρη και τον Ηλία Αναστασάκο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από αυτό το camp και κυρίως τα παιδιά. Τόσο αυτά όσο και οι γονείς μού έλεγαν ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένη με αυτό που βίωναν καθημερινά και πως ανυπομονούσαν να ξημερώσει ώστε να έρθουν στο γήπεδο ξανά. Όσον αφορά στην συμμετοχή, πιστεύω ότι για πρώτη φορά ήταν ικανοποιητική και ότι αποτελεί βάση για το μέλλον.

Τα παιδιά στις ΗΠΑ θέλουν να μάθουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου; Ή μήπως δείχνουν κάποια προτίμηση στις μικρότερες ηλικίες επειδή εμπεριέχει το concept ότι "κλωτσάμε μια μπάλα", χωρίς να σκέφτονται το συνολικό παιχνίδι;

Η αίσθηση που αποκόμισα από την περσινή χρονιά είναι ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ και θέλουν και μπορούν να μάθουν το ποδόσφαιρο. Βέβαια, είναι δύσκολο, αφού είναι άλλα τα αθλήματα που κυριαρχούν στην χώρα και το ποδόσφαιρο δεν είναι προτεραιότητα. Όμως είδα ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο. Χρειάζεται στήριξη και προώθηση.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που θα δούμε φέτος στο camp;

Η περσινή εμπειρία μου έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσω το νέο και άγνωστο περιβάλλον. Αυτό θα με βοηθήσει να βελτιώσω καινα διορθώσω κάποια πράγματα που δεν γνώριζα πριν έρθω, σε συνεργασία βέβαια με τον James και τον Ηλία. Νέες ασκήσεις, νέα τεστ αλλά και συμμετοχή των γονέων. Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που θα υπάρχουν φέτος στο camp.

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή - "κράχτη" σε αυτήν την διαδικασία, όπως το βιώσατε πέρυσι με τους Μπασινά και Σεϊταρίδη;

Θα σας πω κάτι άλλο. Πέρυσι κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο και χώρο, μια μητέρα με τα παιδιά της με κάλεσε μαζί με την γυναίκα μου να φάμε στο σπίτι τους, για να με ευχαριστήσει για τις ωραίες στιγμές που πέρασαν τα παιδιά της. Αυτό δείχνει πόσο ισχυρό δέσιμο έχει η ομογένεια με την μητέρα Ελλάδα. Άρα όταν γίνεται κάτι τέτοιο σε σένα που δεν έχεις μια τεράστια ποδοσφαιρική εμπειρία, φανταστείτε τι σημαίνει η παρουσία παικτών που μας έκαναν όλους ευτυχισμένους.

Πώς νοιώθετε για το γεγονός ότι φέτος θα έχετε κοντά σας τον Γιώργο Καραγκούνη;

Τον γνώρισα και μιλήσαμε πριν από λίγο καιρό. Είναι ένας απλός άνθρωπος. Είναι τιμή μου και χαρά μου που θα είμαστε μαζί σ'αυτό το camp. Φυσικά, ποιος δεν θα ήθελε να είναι μαζί με τον "τυπάρα"

Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα που στέλνετε στον ελληνισμό της Νέας Υόρκης;

Είναι τιμή μου που με αγκάλιασε πέρυσι. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που είμαι μαζί τους και τους φέρνω άρωμα Ελλάδας. Πιστεύω να τους κάνω να νοιώθουν όμορφα που βοηθώ με όλες τις δυνάμεις μου τα παιδιά τους να περάσουν λίγες όμορφες ποδοσφαιρικές ημέρες. Αυτό μπορώ να τους προσφέρω και το κάνω με όλη την δύναμη και όλη την χαρά μου. Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να συνεχίσουν να μεταφέρουν στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους τι σημαίνει Ελλάδα. Τέλος, να ευχηθώ μέσα παό την καρδιά μου στον Δημήτρη Πριστούρη και την σύζυγό τους να χαίρονται το μωράκι τους που ήρθε στον κόσμο πριν λίγο καιρό.

*Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν εγγραφές για τα παιδιά τους στην ιστοσελίδα www.superleagueathleticacademy.com 

Δείτε το βίντεο από το περσινό καμπ, παρουσία των Άγγελου Μπασινά και Γιούρκα Σεϊταρίδη.