Log in
A+ A A-

Ολοκληρώθηκε το Camp της Super League Athletic Academy - Επίσημοι προσκεκλημένοι Μπασινάς - Σεϊταρίδης (VIDEO)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στo Aviator Sports Arena του Brooklyn, το ποδοσφαιρικό καμπ της Super League Athletic Academy, με επίσημους προσκεκλημένους τους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, Άγγελο Μπασινά και Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Η πρωτοβουλία άνηκε στον Ελληνοαμερικανό προπονητή, Δημήτρη (Τζέημς) Πριστούρη, ο οποίος, μαζί με τον συνεργάτη του στην Super League Athletic Academy - και πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ - Ηλία Αναστασάκο, πίστεψαν και δούλεψαν σε ένα project, που είχε ως στόχο να φέρει το ποδόσφαιρο πιο κοντά στα παιδιά των ομογενών της Νέας Υόρκης. Ένα εγχείρημα δύσκολο, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο - ή soccer για την αμερικανική αγορά - δεν είναι το δημοφιλέστερο άθλημα. Όμως, από την πρώτη στιγμή, είδαν την προσπάθειά τους να δικαιώνεται: συγκέντρωσαν συμμετοχές από 126 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 έως 17 ετών, που έδωσαν το παρών στην Aviator Sports Arena, σε ένα πενθήμερο (29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου) διαφορετικό από τα άλλα.

"Είναι σημαντικό ότι φέραμε τόσα πολλά παιδιά της ομογένειας από διαφορετικές περιοχές της Νέας Υόρκης. Έχουμε συμμετοχές από την Αστόρια, το Long Island, το Brooklyn και αλλού. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό", δήλωσε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο κ. Πριστούρης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ηλίας Αναστασάκος.

"Εμείς προσπαθούμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά με την μπάλα και να τα κάνουμε να νοιώσουν χαρά παίζοντας ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα βήμα για να έρθουν σε επαφή με την μπάλα", σχολίασε ο Ηλίας Αναστασάκος.

Ασφαλώς, μεγάλος "αντίπαλος" για την Super League Athletic Academy είναι η παραδοσιακά πιο χαμηλή δημοφιλία του ποδοσφαίρου στην Αμερική σε σχέση με άλλα αθλήματα (μπάσκετ, φούτμπολ, μπέιζμπολ). Όμως, όπως φαίνεται, ο αδιαμφισβήτητος "βασιλιάς των σπορ" στις άλλες περιοχές του πλανήτη, αρχίζει να αποκτά τον χώρο του και στις ΗΠΑ.

"Τα παιδιά αυτά ήρθαν εδώ για να πάρουν ερεθίσματα και να μπουν σε αυτό που ονομάζουν 'σόκερ'. Μάλιστα, κάποια εξ αυτών είναι ήδη γραμμένα σε ομάδες", παρατήρησε ο προπονητής ποδοσφαίρου Άγγελος Κυρανούδης.

Πόλο έλξης για τα παιδιά, αλλά και όσους γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις, ήταν οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, Άγγελος Μπασινάς και Γιούρκας Σεϊταρίδης. Δυο πρόσωπα τα οποία, πριν από ακριβώς 10 χρόνια, κέρδισαν την δική τους θέση στην καρδιά των Ελλήνων, ως μέλη της "χρυσής" Εθνικής Ελλάδος που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, στο Euro της Πορτογαλίας.

"Πράγματι, τα παιδιά εδώ ασχολούνται περισσότερο με το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι... αρχίζουν και κλωτσάνε την μπάλα σιγά - σιγά. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ ωραίο άθλημα και θα δούμε όλο και περισσότερα παιδιά που θα θέλουν να παίξουν", δήλωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, με τον Άγγελο Μπασινά να συμπληρώνει πως τα παιδιά του καμπ, ως Έλληνες στην καταγωγή, είχαν ούτως ή άλλως... το ποδόσφαιρο μέσα τους.

"Είναι πολλά τα παιδιά που έχουν έρθει στο καμπ και η παρουσία τους εδώ δείχνει ότι το αγαπάνε πάρα πολύ και θέλουν να μάθουν πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του", παρατηρεί ο πρώην αμυντικός χαφ του ΠΑΟ και της ΑΕΚ.

Αναμφίβολα, το τετραήμερο της Super League Athletic Academy δεν περιελάμβανε μόνο σκληρές προπονήσεις, αλλά και στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Μια από αυτές, αποτέλεσε μοναδική εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και τους διοργανωτές: Ήταν την Κυριακή το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) όταν βρέθηκαν να παρακολουθούν τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην Κόστα Ρίκα μαζί με τους Μπασινά και Σεϊταρίδη, που, πριν από μερικά χρόνια, ήταν αυτοί που σήκωναν στις πλάτες τους το παιχνίδι της "γαλανόλευκης".

"Ήταν μια εμπειρία... σουρεαλιστική. Είναι παίκτες που είχα συνηθίσει να τους βλέπω να παίζουν και βρέθηκα να βλέπω τον αγώνα μαζί τους. Είχε ενδιαφέρον βέβαια, γιατί παρατηρούσα και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν τις φάσεις και το ματς. Ήταν κάτι ξεχωριστό και για εμάς αλλά και για τα παιδιά", δήλωσε ο Δημήτρης Πριστούρης, ενώ οι δυο πρώην διεθνείς στάθηκαν στην αγάπη των ομογενών για την Εθνική Ομάδα.

"Το έχω ξαναπεί ότι, κάθε φορά που επισκέπτομαι το εξωτερικό, αντιλαμβάνομαι ότι οι Έλληνες της διασποράς αγαπούν την Εθνική και την πατρίδα περισσότερο από εμάς, που μένουμε στην Ελλάδα. Αυτό το καταλαβαίνεις από το πώς μιλάνε και το πώς αντιδρούν", δηλώνει με βεβαιότητα ο Σεϊταρίδης, ενώ ο Άγγελος Μπασινάς στέκεται κυρίως στο γεγονός ότι οι ομογενείς δεν αντιλαμβάνονται το άθλημα με βάση συλλογικές - οπαδικές προτιμήσεις.

"Είδα πολύ ευχάριστα τον αγώνα μαζί τους και μιλήσαμε αρκετά. Κατάλαβα πόσο πολύ αγαπάνε την Εθνική Ομάδα, αλλά και την Ελλάδα", τόνισε ο Άγγελος Μπασινάς.

Αμέσως μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ των Φίλων Μπασινά και των Φίλων Σεϊταρίδη, με τους δυο πρώην παίκτες της Εθνικής να ηγούνται δυο ομάδων, στις οποίες εντάχθηκαν φίλαθλοι, που είχαν πληρώσει την σχετική συνδρομή. Το τελικό σκορ (9-3 υπέρ της ομάδας Μπασινά) σίγουρα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τα έσοδα από τις συμμετοχές να διατίθενται στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό "Carnival Of Love".