Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το ερωτικό υλικό που "έκαψε" τον Ορθόδοξο ιερέα - Δείτε τον να κηρύττει (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Υόρκης, όπου ιερέας αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τη συμμετοχή του σε βίντεο ερωτικού περιεχομένου με τη 45χρονη βαφτιστήρα του 

Ο πατήρ Γεώργιος Πασσιάς, ιερέας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Υόρκης αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μετά την κυκλοφορία βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η Περουβιανή Διευθύντρια του σχολείου της Ενορίας, Ἐθελ Μπουζάλας, η οποία μάλιστα είναι παντρεμένη με Ελληνοαμερικανό.

Σύμφωνα με την New York Post, ο ιερέας ήταν κάποτε πρωτοσύγκελος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ και προϊστάμενος των ιερέων.

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο τον Σεπτέμβριο, όταν το ζευγάρι του είχε εξομολογηθεί την αλήθεια. Έτσι, ο αρχιερέας είχε αποπέμψει τον πατήρ Γεώργιο από τις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο δεύτερος αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη θέση του, όταν τα βίντεο εστάλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα New York Post.

Το φετιχιστικό βίντεο

Στη φόρα βγήκαν από σκανδαλοθηρική εφημερίδα του ομίλου Μερντοχ «New York Post» περιγραφές από τις περιπτύξεις, φωτογραφίες και βίντεο που σοκάρουν από τις ιδιαίτερες περιπτύξεις μεταξύ του ζευγαριού. Εμφανίζονται αχόρταγοι.

upl561241223d3e0

upl5612410e7a37c

upl56124165ae0db

Στα αποκαλυπτικά καρέ από τα βίντεο βλέπουμε τη 45χρονη να τρίβει με τις πατούσες της το πρόσωπο του παπά και εκείνος να το απολαμβάνει. Σε άλλο στιγμιότυπο ο πατήρ Γεώργιος φαίνεται να την παρακολουθεί μέσα από καθρέφτη να κάνει προσομοίωση σεξ με μια μπανάνα, τυλιγμένη με μια μεμβράνη, μέχρι που το φρούτο λιώνει.

"Έχω κάνει αμαρτίες"

Στην ανακοίνωση για την απομάκρυνσή του από την εκκλησία ο ιερέας αναφέρει πως οφείλεται σε λόγους υγείας, τις αμαρτίες και τις αδυναμίες του. "Πρέπει να αποσυρθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της απόλυτης αφοσίωσης στον Κύριό μας", ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Παράλληλα, ο ιερέας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στο σπίτι της κόρης του στο Σικάγο, ενώ η Εθελ Μπουζάλας συνεχίζει να ζει στο Μπρούκλιν με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Η σχέση φαίνεται να ξεκίνησε το 2006 όταν η Μπουζάλα βρέθηκε στην εκκλησία του πατήρ Γεωργίου αναζητώντας έναν πνευματικό για να την καθοδηγεί και να τη συμβουλεύσει. Μάλιστα, η Περουβιανή βαπτίστηκε (φορώντας μπικίνι) από τον π. Γεώργιο, προκειμένου να παντρευτεί αργότερα τον μετέπειτα σύζυγό της.

άρχισε να αποκαλύπτεται το 2013 όταν επισκέπτες της εκκλησίας τους είδαν σε τρυφερά ενσταντανέ. Μάλιστα, το ρεπορτάζ είχε αναδημοσιευθεί στην εφημερίδα "New York Post", με τον πρόεδρο της Κοινότητας, αλλά και τον ίδιο τον ιερέα, Στιβ Παπαδάτο, να κάνουν λόγο για ψευδές δημοσίευμα.

"Ισχυρίζονται ότι έχω ερωτικές σχέσεις μαζί της. Είναι η βαφτιστήρα μου, αυτό μόνο", είχε πει ο πάτερ Γεώργιος, ενώ οι φίλα προσκείμενοι ενορίτες απέδιδαν τα δημοσιεύματα στην προσπάθεια σπίλωσής του, λόγω βλέψεων στα οικονομικά της ενορίας

Ο σύζυγος ανακάλυψε αποκάλυψε το σκάνδαλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος παρακολούθησε το ζευγάρι και τελικά έφτασε στην αποκάλυψη της παράνομης σχέσης.  Έτσι, μόλις συγκέντρωσε τα σχετικά στοιχεία, απέστειλε το υλικό στην Αρχιεπισκοπή.

Η Περουβιανή, σύμφωνα με την «New York Post» επέστρεψε στον σπίτι και την οικογένειά της.

Αναφορικά με τις αναφορές περί εγκυμοσύνης, τονίζεται ότι δεν επιβεβαιώνονται από την οικογένειά της.

Συντηρητικός και... πνευματικός

Παρά τις κατά καιρούς φήμες που τον ενέπλεκαν σε διάφορες υποθέσεις - κυρίως οικονομικού περιεχομένου - ο π. Γεώργιος Πασσιάς θεωρείτο ένας ιδιαίτερα πνευματικός ιερέας και σχετικά πιο αυστηρός σε σχέση με άλλους, πιο προσιτούς, Ελληνοαμερικανούς ιερείς στις Ενορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.  

Δείτε βίντεο με το κήρυγμά του.

 

Τι είχαν δηλώσει στο New Greek TV σε ρεπορτάζ για το σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα