Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τα Αμερικανικά ΜΜΕ στην βράβευση του Μπάιντεν από το Πατριαρχείο

Τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, θα τιμήσει με το Αθηναγόρειο βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Τάγμα Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ορθοδοξία, καθώς το 2011 έγινε ο πρώτος αντιπρόεδρος στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, η επίσκεψη αυτή επαναλήφθηκε το 2014, ενώ υπήρξε και μια μνημειώδης ομιλία του κ. Μπάιντεν στην πανκληρικη της Φιλαδέλφεια, με θέμα τα θρησκευτικά δικαιώματα. Το έργο και την προσφορά του κ. Μπάιντεν εξήρε, με αφορμή την επικείμενη βράβευσή του, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την βράβευση Μπάιντεν από τους Άρχοντες θα καλύψουν όλα τα μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, καθώς ο Αντιπρόεδρος της χώρας αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας, λόγω της εκκρεμότητας της απόφασής του σχετικά με την διεκδίκηση ή όχι της προεδρίας στις προσεχείς εκλογές.