Log in
A+ A A-

Το μακελειό της Κωνσταντινούπολης μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας (VIDEO)

Για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαμένει μόνιμα, αλλά και τον φόβο που κυριεύει πλέον την καθημερινότητά της, μίλησε η Πατρινή εικονολήπτρια Ευρώπη Κατσαούνη, που ζει και εργάζεται μόνιμα στην περιοχή.

"Ήμουν σπίτι μου και κάποια στιγμή ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο! Φωνάζω στον άνδρα μου... ΕΚΡΗΞΗ!", περιγράφει η Ευρώπη στο tempo24.gr λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό με τους νεκρούς στην Κωνσταντινούπουλη.

Ο άνδρας της είναι δημοσιογράφος στο κρατικό γερμανικό κανάλι. Εκεί εργάζεται και η Πατρινή εικονολήπτρια ως freelancer. "Μας πήρε λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί μέχρι που αρχίσαμε τη δουλειά για το κανάλι. Τελικά η έκρηξη ήταν στο Σουλτάν Αχμέτ, στην πλατεία της Αγιας Σοφίας το πιο τουριστικό μέρος της πόλης. Πριν από λίγες μέρες ήμουν εκεί και έβγαζα φωτογραφίες...".

Όπως εξηγεί στο tempo24.gr, οι Έλληνες φοβούνται πολύ αλλα και όλοι οι ξένοι που μένουν και εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη για πολλούς λόγους. Τα μηνύματα που έλαβε η Ευρώπη από συγγενείς και φίλους στην Πάτρα ήταν εκατοντάδες. Ήθελαν όλοι να μάθουν αν είναι καλά. Αν δουλεύει, αν βρίσκεται εκεί... "Έχω βαρεθεί να προσέχω. Τώρα έχω αρχίσει να φοβάμαι"! αναφέρει η Πατρινή εικονολήπτρια, με ταραγμένη φωνή.

Δείτε την συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό PLP και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή