Log in
A+ A A-

Την Παρασκευή η κηδεία του Γεωργίου Πατούχα - Τι δήλωσε στενή συνεργάτις του Δημάρχου Νέας Υόρκης (VIDEO)

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 55χρονο ομογενή Γεώργιο Πατούχα, που δολοφονήθηκε μέσα στο κατάστημά του στην Αστόρια από τον 23χρονο μανιακό, την Κυριακή το μεσημέρι. Ενός λεπτού σιγή στην εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης για την Ελληνική Ανεξαρτησία.

Στην «σκιά» του θανάτου του Γεωργίου Πατούχα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, η καθιερωμένη εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης για την γιορτή της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Εμφανώς επηρεασμένος από το συμβάν, ο ομογενής Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης – ο γεωγραφικός τομέας αρμοδιότητας του οποίου περιλαμβάνει και την Αστόρια – ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, παρότι, όπως τόνισε, επρόκειτο για μια «χαρμόσυνη εκδήλωση», ενώ υπενθύμισε ότι ο άτυχος 55χρονος έχασε την ζωή του στην προσπάθειά του να υπερασπίσει έναν συνάνθρωπό του.

Λίγο αργότερα, ειδική αναφορά στον 55χρονο έκανε η Συνήγορος του Πολίτη του Δήμου Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, στενή συνεργάτης του Δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο και το πιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο που έδωσε το παρών.

«Ο Γεώργιος Πατούχας ήταν γνωστός στην Αστόρια για την ευγένεια και την γεναιοδωρία του. Η ζωή του ήταν μια εκπλήρωση του αμερικανικού ονείρου. Ήρθε στις ΗΠΑ και δούλεψε σκληρά, για χάρη της οικογένειάς του.», ανέφερε η κ. Τζέιμς, ευχόμενη «να μην συμβεί ξανά κάτι ανάλογο στην περιοχή. Παράλληλα, καταλήγοντας, έδωσε συγχαρητήρια στον 14ο Τομέα του NYPD, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή και συνέλαβε – έστω και με περιπετειώδη τρόπο – τον 23χρονο δράστη, πριν απειλήσει να αφαιρέσει κι άλλες ζωές.

Την προσπάθεια των αστυνομικών επαίνεσε με δηλώσεις του στο New Greek TV και ο κ. Κωνσταντινίδης, που επίσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον εκλιπόντα, τον οποίο και γνώριζε προσωπικά.

«Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια. Ο Γεώργιος Πατούχας ήταν ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας και τον γνώριζα προσωπικά. Είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συνέβη», δήλωσε ο ομογενής αιρετός, για να αντικρούσει στην συνέχεια το επιχείρημα ότι η Αστόρια δεν είναι πλέον ασφαλής, υπενθυμίζοντας ότι τα στατιστικά εγκληματικότητας βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών

ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ»

Όπως ανακοινώθηκε από την οικογένεια, η κηδεία του 55χρονου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης – Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η αγρυπνία (Wake), στο Γραφείο Τελετών Αντωνόπουλου στην Αστόρια, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Να αναφερθεί ότι η σύζυγος του εκλιπόντος, Δέσποινα, είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο της εν λόγω Ενορίας.