Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η ονοματοδοσία της οδού "Εθνικού Κήρυκα" (Video)

Η εφημερίδα - σύμβολο του απόδημου ελληνισμού αφήνει για πάντα το στίγμα της στο ελληνοκρατούμενο Κουήνς. Ο λόγος για τον Εθνικό Κήρυκα, που απέκτησε και επίσημα την δική του οδό, στην συμβολή της 37 Avenue με την 30 Street.

Ασφαλώς, η τοποθεσία δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς αποτελεί το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκονται από το 2005 τα ιδιόκτητα γραφεία του Εθνικού Κήρυκα. Εκεί, όπου εξακολουθεί και γράφεται μια Ιστορία που διαρκεί ήδη 101 έτη από την ημέρα που η εφημερίδα πρωτοβγήκε στα περίπτερα και αποτέλεσε το πρώτο αποκούμπι του Έλληνα ομογενή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πινακίδα της ονομασίας, που προστέθηκε κάτω από αυτήν της 30 Street, έχει μια συμβολική ιδιαιτερότητα, καθώς αναγράφει το όνομα του Εθνικού Κήρυκα και στα ελληνικά. Πρόκειται για την πρώτη στην πόλη της Νέας Υόρκης η οποία είναι γραμμένη και στην ελληνική γλώσσα.

Από την πλευρά του, ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης έστειλε μήνυμα στους απόδημους Έλληνες προκειμένου να εξακολουθήσουν να στηρίζουν την εφημερίδα και τα ομογενειακά μέσα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πρέπει να τα θεωρούν δεδομένα».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος η ομοσπονδιακή Βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τζέιμς Βαν Μπρέμερ, ο ομογενής Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης, οι Γενικοί Πρόξενοι Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας, Γεώργιος Ηλιόπουλος και Βασίλειος Φιλίππου αντίστοιχα, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Αικατερίνη Μπούρα και Νικόλαος Αιμιλίου, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού κόσμου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ελληνικής κοινότητας της Νέας Υόρκης.