Log in
A+ A A-

Βοστώνη: Αναβλήθηκε η παρέλαση λόγω καιρού - Οι προγνώσεις για τη Νέα Υόρκη

Αναβλήθηκε οριστικά η παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Βοστώνη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που κατέστησαν ανέφικτη την διεξαγωγή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστική αιτία δεν ήταν τόσο η χιονόπτωση - καθώς από το πρωί ο ήλιος, έστω και με "δόντια", επέστρεφε - αλλά οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι αποτελούσαν κίνδυνο για πιθανά ατυχήματα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Όλα αυτά κι ενώ έχει ήδη μπει ο Απρίλης, ο οποίος, θεωρητικά, είναι πιο "ασφαλής" για την πραγματοποίηση εξωτερικών εκδηλώσεων, λόγω των - συνήθως - ήπιων καιρικών συνθηκών.

Η παρέλαση της Βοστώνης προηγείτο φέτος χρονικά τόσο της αντίστοιχης της Νέας Υόρκης (10 Απριλίου) όσο και των Σικάγο και Φιλαδέλφειας (17 Απριλίου), καθώς, εκτός των άλλων, δεν υπήρχαν διαθέσιμες Κυριακές για την διεξαγωγή της κάποια άλλη ημέρα.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση ο επανακαθορισμός ημερομηνίας για την, εξ αναβολής, τέλεσή της.

Δεν κινδυνεύει η παρέλαση στη Νέα Υόρκη

Παρότι, παρά μια εβδομάδα, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα - αφού οι ισχυροί άνεμοι χτυπούν ολόκληρη την βορειοανατολική ακτή - η παρέλαση της Νέας Υόρκης δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια από τον καιρό.

Ειδικότερα, οι παρούσες προγνώσεις παρουσιάζουν ηλιοφάνεια, με εξασθενημένους ανέμους και με 0% πιθανότητα βροχόπτωσης.

Να αναφερθεί βέβαια ότι η θερμοκρασία δεν προβλέπεται ανοιξιάτικη (μέγιστη 52 Φαρενάιτ) αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αποπτρεπτική, αφού έχουν πραγματοποιηθεί παρελάσεις σε σχετικά δυσμενέστερες συνθήκες.

Αντίθετα, από την επόμενη Δευτέρα (11/4) εκτιμάται ότι το σκηνικό θα αλλάξει, αφού οι μέγιστες παρουσιάζονται να ανεβαίνουν τουλάχιστον στους 65 Φαρενάιτ.