Log in
A+ A A-

Μόντρεαλ: Ο Πρωθυπουργός του Καναδά στην ελληνική παρέλαση

Παρουσία του Καναδού Πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, γιόρτασε την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας η ομογένεια του Μόντρεαλ στον Καναδά, με την ετήσια παρέλαση στην περιοχή του Παπινό.

 

Αναμφίβολα, πρόκειται για την υψηλότερα ιστάμενη παρουσία κρατικού αξιωματούχου σε εκδήλωση της ελληνικής ομογένειας παγκοσμίως, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και από εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ του Καναδά.

Πάντως, οι διοργανωτές της παρέλασης επεσήμαναν πως ο Τριντό ανέκαθεν διατηρούσε στενές σχέσεις με την ομογένεια του Μόντρεαλ, δίνοντας επανειλημμένως το παρών στην παρέλαση του Παπινό. Απλώς, φέτος η παρουσία του απέκτησε μεγαλύτερη βαρύτητα, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Καναδά, ο Τριντό συμμετέχει ανελλιπώς στην Παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τα τελευταία έξι χρόνια, με αποτέλεσμα να μην εκπλήσσει πλέον η παρουσία του στην εκδήλωση, έστω κι αν καθίσταται "εξαιρετική", αφού πλέον είναι ο Πρωθυπουργός του Καναδά.

Την παρέλαση παρακολούθησαν περίπου 300 θεατές, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 600 ομογενείς.