Log in
A+ A A-

Μέιν: Άρνηση αποφυλάκισης στον παιδεραστή πρώην ιερέα

Αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση, υπέβαλε ο παιδεραστής πρώην ιερέας Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Μέιν, Αδαμάντιος Μητρόπουλος, η οποία όμως απορρίφθηκε από τις Αρχές της Πολιτείας.

 

Κατόπιν τούτου, ο Αδαμάντιος Μητρόπουλος θα εκτίσει κανονικά το υπόλοιπο της ποινής του, που έχει καταληκτική ημερομηνία την 14η Μαϊου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο επί 13 χρόνια ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Μέιν παραδέχτηκε την ενοχή του σε μια σειρά από αρρωστημένες πράξεις, που περιελάμβαναν την σεξουαλική παρενόχληση και θωπεία δυο 15χρονων αγοριών και την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.  Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι ήταν και ηδονοβλεψίας, καθώς βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναίκα συγγενή της συζύγου του την ώρα που έκανε μπάνιο.

Η κοινότητα του Μέιν, στην οποία ο Μητρόπουλος φορούσε επί χρόνια το προσωπείο του ενάρετου "π. Αδαμάντιου" έχει εκφράσει φόβους και για άλλες διαστροφικές συμπεριφορές που ενδεχομένως να μην καταγγέλθηκαν ποτέ, με δεδομένο ότι ο πρώην ιερέας ασχολείτο προσωπικά με παιδικά κατασκηνωτικά προγράμματα της Μητρόπολης Βοστώνης.

Να αναφερθεί ότι ο Αδαμάντιος Μητρόπουλος καταχωρήθηκε μόνιμα στον κατάλογο παιδεραστών του Μέιν, ενώ μετά το πέρας της παρούσας ποινής θα βρίσκεται υπό τριετή επιτήρηση.