Log in
A+ A A-

ΑΧΕΠΑ: Εκδήλωση αναψυχής με καλό σκοπό (VIDEO)

Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν συγκέντρωσε και φέτος ο Τομέας 326 της ΑΧΕΠΑ με έδρα το Φλάσινγκ, διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση "Cigar Night".

Η φετινή Cigar Night διοργανώθηκε, όπως και πέρυσι, στην ταράτσα του - ελληνικής διαχείρισης - "Terrace on the Park", και περιελάμβανε αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: Μια χαλαρή συνεστίαση με πούρα, ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό.

Ειδικότερα, οι παρεβρισκόμενοι, πληρώνοντας το ποσό των 125 δολαρίων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ποτό τους, καπνίζοντας το πούρο που προμηθεύονταν στην είσοδο.  Στην συνέχεια, ακολουθούσε δείπνο, ενώ υπήρχε κλήρωση της λαχειοφόρου με συγκεκριμένα δώρα.  Σε κάθε περίπτωση, η Cigar Night έχει αποδειχθεί ευρηματική ιδέα, αφού, ούτως ή άλλως, είναι δύσκολο για τον μέσο Νεοϋορκέζο να καπνίσει σε χώρο εστίασης, ακόμη και υπαίθριο, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που επιβάλει ο νόμος.

Τα έσοδα της εκδήλωσης παραδίδονται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το τμήμα που έχει αναλάβει την χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου.  Ασφαλώς, τα χρήματα δεν συγκεντρώνονταν μόνο από την Cigar Night καθαυτή, αφού υπήρχε μια προεργασία με γενναίες χορηγίες εταιρειών.

Υπολογίζεται ότι το φετινό ποσό ήταν ακόμη υψηλότερο από το περσινό, που είχε πάντως ξεπεράσει τις 30.000 δολάρια.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν, κατά κύριο λόγο, ο πρόεδρος του 326, Χαράλαμπος Γιαννακής, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΧΕΠΑ, Νικόλαος Καρακώστας.