Log in
A+ A A-

Αστόρια: Εργασίες ανακαίνισης για τους σταθμούς του Ν

Στην ριζική ανακαίνιση των σταθμών των γραμμών N και Q στο Κουήνς (πλην της Queensboro Plaza) θα προχωρήσει η εταιρεία διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς της Νέας Υόρκης (ΜΤΑ).

Πρόκειται για τους σταθμούς 39th Ave, 36th Ave, Broadway, 30th Ave, Astoria Blvd και Ditmars Blvd, η εικόνα των οποίων είναι άλλης εποχής, ενώ έχουν παρουσιάσει και άλλα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, λόγω παλαιότητας.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΜΤΑ, Λουκ ντε Πάλμα, στους έξι προαναφερόμενους σταθμούς θα πραγματοποιηθούν εργασίες ελαιοχρωματισμού και συντήρησης/αποκατάστασης στις αποβάθρες και τα κλιμακοστάσια, ενώ στους τέσσερεις εξ αυτών (39th Ave, 36th Ave, Broadway, 30th Ave) θα ενεργοποιηθούν και WiFi hotspots.  Παράλληλα, η στάση του Astoria Blvd θα γίνει φιλική για τα ΑμεΑ, καθώς θα εγκατασταθούν ανελκυστήρες.

Πάντως, ο κ. ντε Πάλμα διευκρίνισε ότι ο πλήρης σχεδιασμός των εργασιών δεν είναι πλήρως έτοιμος, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα υπάρξουν ολοκληρωτικές διακοπές λειτουργίας με την έναρξή τους, αλλά στο ένα ρεύμα κάθε φορά.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017.