Log in
A+ A A-

Τέλος οι αμερικανικές επιταγές στις ξένες τράπεζες - Πώς θα μεταφέρονται τα χρήματα

Τέλος στις καταθέσεις και εισπράξεις επιταγών σε δολάρια από τις ξένες τράπεζες έβαλε  το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που δυσκολεύει και τυχόν συναλλαγές των ομογενών με αυτήν την μορφή πληρωμής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας" υπήρξαν περιπτώσεις συναλλασόμενων που επιχείρησαν είτε να καταθέσουν, είτε να εξαργυρώσουν επιταγές σε δολάρια, προερχόμενες από αμερικανικές τράπεζες, σε αντίστοιχα τραπεζικά καταστήματα στην Ελλάδα, και εισπέπραξαν αρνητική απάντηση.  Όπως προκύπτει, δεν πρόκειται για κάποιο περιορισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά για απόφαση των ΗΠΑ, που ελήφθη με στόχο να ελεγχθεί η διακίνηση του χρήματος.

Έτσι, για να αποστείλει κάποιος χρήματα στην Ελλάδα - ή οποιαδήποτε άλλη χώρα - θα πρέπει να το κάνει είτε μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως η Western Union, είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού.  Στην δεύτερη περίπτωση βέβαια, η μεταφορά των χρημάτων δεν θα είναι άμεση, αλλά θα χρειαστεί κάποια εικοσιτετράωρα.

Παράλληλα, οι ομογενείς που έχουν μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα και δικαιούνται σύνταξη από το αμερικανικό κράτος, δεν λαμβάνουν πλέον το γνωστό "τσεκ", αλλά πληρώνονται απευθείας μέσω τραπεζικού λογαριασμού.