Log in
A+ A A-

Οι Κρητικοί της Αμερικής βράβευσαν την Ντόρα Μπακογιάννη

"Η Ελλάδα μας θα ανασηκωθεί όρθια και θα είναι πιο δυνατή από πριν" είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραλαμβάνοντας το «Βενιζέλειο Βραβείο» από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Αναφερόμενη στον Βενιζέλο επισήμανε ότι "ήταν ένα ηγέτης με όραμα, διορατικότητα και ρεαλισμό.

Η απονομή του βραβείου έγινε την Παρασκευή το βράδυ, κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100χρονα από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε με το «Καζαντζάκειο Βραβείο» ο γνωστός Ελλληνοαμερικανός συγγραφέας, Χάρι Μαρκ Πετράκης, ο οποίος αναφέρθηκε με περηφάνια στην καταγωγή του και στη σχέση των Αμερικανογεννημένων Κρητών με τον τόπο καταγωγής τους, όπως η δική του περίπτωση.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο εκτελεστικός διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης στη Νέα Υόρκη , πρέσβης Λουκάς Τσίλας, πολιτειακοί βουλευτές των ΗΠΑ και στελέχη της Παγκρητικης Ένωσης, Την κα. Μπακογιάννη παρουσίασε ο Μάρκος Κουναλάκης και τον κ. Πετράκη ο Αντρέας Μανάτος.

Τέλος, το πρόγραμμα περιλάμβανε απαγγελίες, χορούς και τραγούδια της Κρήτης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου όπου πέραν των τιμώμενων έκαναν σύντομες τοποθετήσεις για τη σημασία του εορτασμού των 100χρονων από την Ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα, καθώς και για την απονομή των βραβείων σε δυο σημαντικές προσωπικότητες, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας, Νίκος Παπακωνσταντίνου και στελέχη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ