Log in
A+ A A-

Αγιασμός στο Σχολείο «Πλάτων»

Στις εγκαταστάσεις του δημόσιου σχολείου PS 264 στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν μεταφέρθηκε το ελληνικό απογευματινό σχολείο «Πλάτων», όπου και τελέστηκε από τον Ιερατικό Προϊστάμενο της Κοινότητας Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν, π. Ευγένιο Πάππα, ο καθιερωμένος Αγιασμός, για τη νέα σχολική χρονιά την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Καραγεωργίου, εξέφρασε τις ευχές της προς τους μαθητές και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι σχολείο διαθέτει έμπειρο διδακτικό δυναμικό και πολυδιάστατες δραστηριότητες.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και αγιογράφος Μιλτιάδης Αφεντούλης, ο οποίος προσέφερε μια χειροποίητη εικόνα της Θεοτόκου, η οποία φιλοτεχνήθηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος Βυζαντινής Αγιογραφίας που παρέδωσε την προηγούμενη σχολική χρονιά σε μαθητές του Σχολείου.

Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του σχολείου «Πλάτων», Μαρία Αμπαζή, ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού συμβουλίου, Σπύρος Γερουλάνος, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.