Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ελληνίδα πέταξε τον γιο της στα σκουπίδια και την αναζητά 30 χρόνια μετά

Εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της στα σκουπίδια για να μην αποκαλυφθεί η "ένοχη εγκυμοσύνη" της στην οικογένειά της.  Το παιδί βρέθηκε τυχαία από διερχόμενους, οι οποίοι έσπευσαν να το απεγκλωβίσουν και να το διακομίσουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.  Τριάντα χρόνια αργότερα, ο 31χρονος Μάρκους Ουάλας θέλει να μάθει την αλήθεια για ό,τι συνέβη, αλλά και για την μητέρα του, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι η ομογενής Δωροθέα Μπάλα.

Η ιστορία, που παραπέμπει σε σενάριο ταινίας, είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "New York Post".  Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Ουάλας ανακάλυψε την απίστευτη προσωπική ιστορία του όταν ήταν 20 χρονών, όταν είδε το ονοματεπώνυμο της μητέρας του στο πιστοποιητικό γέννησής του.  Έκτοτε, στράφηκε σε διάφορες πηγές προκειμένου να μάθει ο ίδιος περισσότερες λεπτομέρειες για τις εφιαλτικές πρώτες ώρες της ζωής του, όταν η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο τον πέταξε στον κάδο απορριμάτων.

Όπως προκύπτει, ο Ουάλας ήταν ο καρπός του κρυφού έρωτα της 21χρονης - τότε - Ελληνίδας φοιτήτριας και ενός Αφροαμερικανού, του Ρούθβεν Πρίτβι.  Η 21χρονη δεν αποκάλυψε ποτέ στους οικείους της την εγκυμοσύνη, επικαλούμενη τις αυστηρές κρίσεις και ενδεχομένως την απόρριψη.  Κάπως έτσι, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Δίχως να κόψει τον ομφάλιο λώρο, άφησε το παιδί της στα σκουπίδια, με ένα σημείωμα στα ελληνικά ("σ' αγαπώ, δεν θέλω να το κάνω αυτό") και έφυγε.  Το νεογέννητο αγόρι έμεινε στον κάδο για 90 ολόκληρα λεπτά, και σώθηκε καθαρά από συγκυρίες.

Η New York Post έφερε ξανά σε επαφή τον 31χρονο με τους τρεις ανθρώπους που συνέπραξαν για να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να γλιτώσει ένα βέβαιο θάνατο.  Δεν κατάφερε όμως να πράξει το ίδιο με την μητέρα του, η οποία, βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, δεν δείχνει διατεθειμένη να συναντήσει τον γιο της.

Πάντως, η Δωροθέα Μπάλα κλήθηκε σε σχετικά σύντομο διάστημα να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη.  Στην αντίπερα όχθη, οι Έλληνες γονείς της επεδίωξαν να αναλάβουν αυτοί την επιμέλεια του παιδιού, αλλά το Δικαστήριο τελικά απεφάνθη ότι θα έπρεπε να μείνει με την οικογένεια του πατέρα του.

Το ρεπορτάζ καταλήγει πως ο ίδιος ο Ουάλας θα επιδιώξει να συναντήσει τελικά την μητέρα του, παρά την κατακριτέα πράξη της.  Μάλιστα, το μήνυμα που της στέλνει είναι πως ο ίδιος δεν της κρατάει κακία για ό,τι έγινε.