Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έλληνας υπερτυχερός κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια

Ένας Έλληνας ιδιοκτήτης πιτσαρίας από το Λονγκ Άιλαντ ήταν ο μεγάλος νικητής του ειδικού χριστουγεννιάτικού ξυστού λαχείου στη Νέα Υόρκη, κερδίζοντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

 

Όλα συνέβησαν όταν ο 73χρονος Δημήτριος Χατζησωτηρίου αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του ανήμερα των γενεθλίων του.  Όπως δηλώνει, κατευθυνόταν προς την Τράπεζα, προκειμένου να τακτοποιήσει οικονομικές υποχρεώσεις.  Κάποια στιγμή αποφάσισε να σταματήσει στο μαγαζί ενός φίλου του και, δοθείσης ευκαιρίας, να αγοράσει κάποια λαχεία.  Αρχικά, κέρδισε μόνο 25 δολάρια.  Φεύγοντας, σκέφτηκε να βάλει άλλα 10 δολάρια - ούτε καν δηλαδή όσα κέρδισε - και να πάει στον προορισμό του.  Ήταν η έμπνευση που άλλαξε την ζωή του.

"Όταν είδα ότι βγαίνει ο αριθμός 36, άρχισα να χοροπηδάω μόνος μου στο μαγαζί.  Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα". 

Πάντως, ο υπερτυχερός των εορτών σκοπεύει αρχικά να κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, προκειμένου να επισκεφθεί την 95χρονη μητέρα του, την οποία και δεν έχει δει για είκοσι ολόκληρα χρόνια.  Άλλωστε, εισπράττει άμεσα και εφάπαξ το σύνολο των κερδών, όπως προβλέπεται από το νόμο περί τυχερών παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη.  Το "καθαρό" ποσό είναι λίγο πάνω από 660.000 δολάρια, με δεδομένη την υψηλή φορολογία στα κέρδη των νικητών.

Να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η τύχη χαμογελάει κατ' αυτόν τον τρόπο στον 73χρονο Ελληνοαμερικανό, αφού, πριν από μερικά χρόνια, είχε κερδίσει το ποσό των 56.000 δολάριων, τα οποία και επένδυσε για να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα.