Log in
A+ A A-

Φλόριντα: Εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Κατάμεστος ήταν ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στη Φλόριντα στις 21 Μαΐου 2017 κατά τον εορτασμό των θεοστέπτων και ισαποστόλων Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πιο συγκεκριμένα, έλαβε χώρα Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, π. James Paris, συνεπικουρούμενου από τον βοηθό Ιερέως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, π. Andrew Pavlakos.

Σύμφωνα με το Ορθόδοξο ημερολόγιο, η πέμπτη Κυριακή μετά το Πάσχα ονομάζεται «η Κυριακή του Τυφλού», όπου κατά το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (θ', 1 - 38), ο Ιησούς Χριστός θεράπευσε έναν εκ γενετής τυφλό, απαντώντας στο ερώτημα των μαθητών του ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν τυφλώθηκε από τις αμαρτίες των γονέων του ή τις δικές του, αλλά γεννήθηκε τυφλός, ώστε να φανερωθούν τα έργα του Θεού.

Παράλληλα, για την προσφορά και το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην εδραίωση του Χριστιανισμού, μίλησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, π. James Paris.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων έλαβαν υποτροφίες από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του σχολείου της Εκκλησίας με την παρουσίαση - μεταξύ άλλων - των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες εγγραφών για το θερινό Σχολείο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος μπορούν να γίνουν από 5 έως 9 Ιουνίου 2017 μεταξύ των ωρών 09.00 με 12.30 στον Ιερό Ναό ή διαδικτυακά στην εξής ιστοσελίδα: http://mp.gg/zn7oa

Φωτογραφία: Δέσποινα Αφεντούλη