Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έγκλημα πάθους με θύμα 20χρονο Ελληνοαμερικανό

 

Σοκ στην Κοινή Γνώμη προκαλεί η στυγερή δολοφονία του 20χρονου ομογενή Μάνου Οικονομίδη στο Μπρούκλιν, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος και χτυπημένος με ρόπαλο του μπέιζμπολ, έχοντας λίγο νωρίτερα συμμετάσχει σε ερωτικό τρίο, που φαίνεται να σχετίζεται απόλυτα με το συμβάν.  Έκρηξη οργής από τους συγγενείς του.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Daily News", ο Οικονομίδης συμμετείχε σε μια τριπλή ερωτική συνεύρεση με μια γυναίκα και έναν 21χρονο άνδρα.  Η ένταση φαίνεται πως ξεκίνησε την στιγμή που ένας εκ των συμμετεχόντων άρχισε να βιντεοσκοπεί την συνέρευση, όταν και επικράτησε ένταση.

Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, ο 21χρονος, στο σπίτι του οποίου έλαβε χώρα η συνεύρεση, πήρε την γυναίκα και έφυγαν για το Στάτεν Άιλαντ, αφήνοντας τον Οικονομίδη μόνο του στο σπίτι.  Όταν ο νεαρός ένοικος επέστρεψε, ο Οικονομίδης επιχείρησε να φύγει από το κτίριο, όπου και δέχτηκε λίγο αργότερα επίθεση από τρία άτομα.  

Όπως κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, επρόκειτο για δυο λευκούς άνδρες και έναν Αφροαμερικανό, οι οποίοι τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και ρόπαλα του μπέιζμπολ, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά, ο 20χρονος, ο οποίος φαινόταν ότι δεν θα άντεχε, διατηρούσε τις αισθήσεις του και παρακάλεσε μια αυτόπτη μάρτυρα να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία.  Λίγο αργότερα κατέρρευσε μπροστά της, στον διάδρομο του πρώτου πρ'πφπθ, δίπλα σε μια λίμνη αίματος.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Methodist, όπου και εξέπνευσε λίγο αργότερα.

ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ;

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, οι Αρχές φέρονται να θεωρούν εξαιρετικά πιθανό ότι η στυγερή δολοφονία του 20χρονου ομογενή ήταν ένα έγκλημα πάθους. Όλα αυτά καθώς η κοπέλα που συμμετείχε στην ομαδική συνέρευση φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν εκεί με την συναίνεσή της, αλλά ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Βάσει άλλης εκτίμησης, ενδέχεται πριν από την έλευση των δραστών να ειδοποίησε τον φίλο της, ενώ περίπου εκείνη την στιγμή η ανυποψίαστη σύντροφος του Οικονομίδη έλαβε μήνυμα σε σελίδα κοινωνικού δικτύου που διατηρεί ότι "το αγόρι της επρόκειτο να πληρώσει" για την πράξη του.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ 

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της δολοφονίας του 20χρονου διαδόθηκε στους συγγενείς και τους φίλους του, οι οποίοι δεν έκρυψαν την λύπη και την οργή τους.

"RIP στον ξαδερφό μου Μάνο Οικονομίδη.  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατέληξε έτσι.  Εύχομαι αυτός που το έκανε να καεί για αυτήν την πράξη του." έγραψε ξαδερφός του στο Facebook.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι άνδρες του NYPD εντόπισαν τον 20χρονο λίγο πριν τις 4:10 το απόγευμα της Δευτέρας.  Είχε ειδοποιηθεί για ένα επεισόδιο με θύμα το νεαρό άνδρα, στην διεύθυνση 355 16th Street στο Μπρούκλιν.  Όπως τονίζεται, ο Οικονομίδης βρέθηκε μαχαιρωμένος στο στήθος και χτυπημένος σε άλλα σημεία του σώματος.

Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Methodist, όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για την δολοφονική ενέργεια.

Πάντως, ξεκαθαρίζεται ότι μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη.