Log in
A+ A A-

Τι απαντάει για την Μυρτώ η Ομοσπονδία της Βοστώνης

Αποφασισμένοι ακόμη και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη δηλώνουν οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, σχετικά με δημοσίευμα που αφήνει σκιές για την διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για την 17χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Πρωινή", υπήρξαν σκοτεινά σημεία στην εν γένει στάση της Ομοσπονδίας για το θέμα, αφού καταγράφηκαν κινήσεις που προκάλεσαν ερωτηματικά.  Βάσει του δημοσιεύματος, η Ομοσπονδία συγκέντρωσε τα χρήματα σε έναν ειδικό λογαριασμό δικής της διαχείρισης, χωρίς να έχει καταβάλει, προς το παρόν, κάποιο ποσό για τις ανάγκες της άτυχης μαθήτριας.  Παράλληλα, αναφέρει πως υπάρχει καταγγελία βάσει της οποίας το ειδικό μηχάνημα που θα βοηθούσε την Μυρτώ να επικοινωνήσει δωρίστηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία και ότι το κόστος της πρόσφατης εγχείρησης καλύφθηκε από την ομογενή φιλάνθρωπο κ. Παππάς.  Επίσης, τονίζει ότι η Ομοσπονδία επρόκειτο αρχικά να αποφασίσει... τον Μάιο του 2014 για το τι μέλει γενέσθαι με τα χρήματα, αλλά τελικά επέσπευσε την διαδικασία προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις.

Από την πλευρά οι ομογενείς απάντησαν άμεσα και κατηγορηματικά, αναφέροντας, στην σχετική ανακοίνωση, ότι η φιλανθρωπική καμπάνια "Myrtos Fund" ολοκληρώθηκε, όπως είχε προαναγγελθεί, την τελευταία ημέρα του 2013, με την διαδικασία να υπόκειται κατά γράμμα στα προβλεπόμενα από το νόμο.  Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι στις 8 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η σχετική απολογιστική συνέλευση, όπου και θα δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία για το κάθε δολάριο που συγκεντρώθηκε στην φιλανθρωπική εκστρατεία.  Τέλος, καταλήγει, ότι τα χρήματα θα καταλήξουν στον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν, προειδοποιώντας ότι, εφόσον τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα συνεχίζουν, θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όπως είχε αναγγελθεί από την ημέρα που άνοιξε έτσι και έγινε, έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου, 2013 το Myrtos Fund, στο διαδίκτυο. Mία προσπάθεια που άρχισε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με την Ομάδα «Φίλοι της Μυρτώς» που ήταν κορίτσια και αγόρια που προέρχονται από την Ομοσπονδία της Βοστώνης.

Το "Myrtos Fund" έγινε για την 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη όπου το καλοκαίρι του 2012 έπεσε θύμα βιασμού λαθρομετανάστη από το Πακιστάν στο νησί Πάρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα η Μυρτώ αντέδρασε στις ορέξεις του αλήτη και αυτός τις κατάφερε πολλαπλά κρανιο-εγκεφαλικά κατάγματα με αποτέλεσμα να την αφήσουν ανάπηρη.
Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν η άτυχη Μυρτώ βρίσκεται στο θεραπευτήριο της Βοστώνης Spaulding όπου νοσηλεύεται και όπου πριν 6 εβδομάδες έκανε μία λεπτή εγχείρηση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βοστώνης για την συγκέντρωση χρημάτων ήταν μεγάλη και το αρχικό ποσό που ήταν να συγκεντρωθεί ($25,000) για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος Tobii ξεπεράστηκε σε λίγες ημέρες γιατί ο Ελληνισμός βοήθησε.

Την άλλη Τετάρτη το βράδυ, 8 Ιανουαρίου, 2014 θα γίνει η τακτική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου θα γίνει και ο τελικός απολογισμός γιά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο "Myrtos Fund". Μετά θα ανακοινωθεί το τελικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τις προσφορές των ομογενών και από προσφορές ομογενειακών οργανώσεων αλλά και από την Ελλάδα. Επειδή πάντα γράφουμε με πραγματικά στοιχεία θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη το βράδυ όπου θα γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας οπότε και θα ανακοινωθούν τα στοιχεία με όλες τις προσφορές από το διαδίκτυο, με επιταγές, ρευστό και την εκδήλωσε που έκανε η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βοστώνης, στο κοινοτικό κέντρο του Αγίου Νεκταρίου. Παράλληλα η Ομοσπονδία περιμένει να λάβει νοσήλια που δεν πληρώθηκαν από το Ελληνικό κράτος για να διαθέσει το ποσό που συγκεντρώθηκε. Να σημειώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ανέλαβε και πλήρωσε από το ταμείο της Ομοσπονδίας για την επιτυχημένη εκδήλωσε που έγινε στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί το "Myrtos Fund".

Τις τελευταίες ημέρες μερικοί "ασχημονούν" αφού παρουσιάστηκε ανεύθυνο δημοσίευμα στο διαδίκτυο κατηγορώντας και απειλώντας. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να περιμένουν γιατί αυτοί οι ανεύθυνοι που θέλουν να το παίξουν "Ρομπέν των Δασών" με ξένες πλάτες και πετώντας πέτρες σε ανθρώπους και θεσμούς με μονομερή κι υβριστική στάση "σχοινοβατούν" να βρεθούν αντιμέτωποι με τον "πέλεκυ" της δικαιοσύνης. Το λυπηρό είναι ότι διάλεξαν τη Μυρτώ να "πουλήσουν" εντυπώσεις και "νέα", δυστυχώς.
Η Ομοσπονδία της Βοστώνης είναι σοβαρή οργάνωση με σοβαρούς ανθρώπους και όλα όσα γίνονται είναι με το γράμμα του Νόμου, να είσαστε σίγουροι γι αυτό. Περισσότερα στο μέλλον."