Log in
A+ A A-

Πάνω από 128.000 δολάρια για την Μυρτώ - Στον Εισαγγελέα για γνωμοδότηση η Ομοσπονδία

Στον Γενικό Εισαγγελέα της Μασαχουσέτης αναμένεται να φτάσει το θέμα της δωρεάς για την 17χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, αφού η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας αποφάσισε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, να ζητήσει την επίσημη γνωμοδότησή του.

Αιτία αποτέλεσε μια νέα επιστολή, υπογεγραμμένη από το νομικό σύμβουλο της μητέρας της άτυχης μαθήτριας, Μαρίας Κοτρώτσου, η οποία εκφράζει την δυσπιστία της οικογένειας για τις προθέσεις της Ομοσπονδίας και απαιτεί τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να μεταφερθούν σε λογαριασμό επιλογής της κ. Κοτρώτσου. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε, η πλευρά της οικογένειας προειδοποιεί ότι «θα κατατεθεί αναφορά στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Μασαχουσέτης στο Τμήμα Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, στην Εφορία (IRS), κι ακόμα ίσως κατατεθεί μήνυση σε Ανώτατο Δικαστήριο της Μασαχουσέτης».

"Υπάρχουν νόμοι που μας δεσμεύουν, και εμείς πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Την στιγμή που βγάλαμε μια ανακοίνωση, ότι, δηλαδή, συγκεντρώνουμε χρήματα για συγκεκριμένους σκοπούς (μηχάνημα, χειρουργική επέμβαση και ιατρικά έξοδα), τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις και τα λεφτά να πάνε εκεί που πρέπει. Ακόμη και να θέλαμε να κάνουμε διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε, γιατί μετά θα έρθουμε αντιμέτωποι με δικαστικούς λειτουργούς και μηνύσεις. Το διευκρινίσαμε από την αρχή.", δήλωσε στο New Greek TV ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Ράμμος, ξεκαθαρίζοντας ότι μέλημα της Ομοσπονδίας είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας και τα χρήματα να πάνε στις ιατρικές ανάγκες της 17χρονης.

128.369 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Όπως είχε προαναγγελθεί, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. δόθηκαν στην δημοσιότητα τα παραστατικά και οι αναλύσεις του ειδικού λογαριασμού που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που περιήλθαν στην κατοχή του New Greek TV, το διαθέσιμο χρηματικό ποσό φτάνει τις 128.369,11 δολάρια, ενώ, είναι χαρακτηριστικό πως, παρότι η ηλεκτρονική δωρεά του youcaring έχει κλείσει, υπάρχουν άτομα, κυρίως από την ομογένεια, που εξακολουθούν να στέλνουν επιταγές, υπόψη της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Γιάννη Ράμμο, τα χρήματα αυτά κατατίθενται άμεσα στον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιεί εξ αρχής η Ομοσπονδία.

«Μας στέλνουν χρήματα και τα καταθέτουμε. Είμαστε τόσα χρόνια και έχουμε κάνει και πολλά άλλα πράγματα. Οι δωρητές από την ομογένεια έβαλαν τα χρήματά τους επειδή μας γνώριζαν. Ήξεραν τους σκοπούς μας. Δεν είμαστε χθεσινοί εδώ», απάντησε ο κ. Ράμμος.

ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ

Mεγάλο «αγκάθι» παραμένει η διαταραγμένη σχέση μεταξύ της Ομοσπονδίας και της μητέρας της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία, πιθανότατα, βασίστηκαν σε δικές της θέσεις, σε συνδυασμό με μια επιθετική ανάρτηση στο διαδίκτυο εναντίον της –που αποδίδεται σε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ομοσπονδίας - έχουν διαταράξει για τα καλά το κλίμα, με το χάσμα να φαντάζει αγεφύρωτο.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό πως, παρά το γεγονός ότι βασικά «σκοτεινά σημεία» που δημοσιεύτηκαν έχουν ήδη απαντηθεί – ιδίως μετά την δημοσιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων του λογαριασμού – η κ. Κοτρώτσου, βάσει της τελευταίας επιστολής της, ζητά από την Ομοσπονδία να πάψει να διαχειρίζεται το θέμα και τα χρήματα και να μεταφέρει τα πάντα σε δικό της λογαριασμό. Παράλληλα, η ίδια ζητά από την Ομοσπονδία να μην κινήσει ούτε δολάριο από τα συγκεντρωθέντα χρήματα και να μην αναλάβει καν να πληρώσει τα έξοδα της εγχείρησης, για τα οποία, υποτίθεται, ότι έχει δεσμευτεί. Απαιτεί, επιπλέον, να σταλεί επίσημη επιστολή που θα ενημερώνει τον οργανισμό που αντιπροσωπεύει η κ. Πάπας πως δεν θα πληρώσει την εγχείρηση, για την οποία η γνωστή ομογενής είχε απλώς εγγυηθεί, αλλά κάποια άλλα ιατρικά έξοδα. Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, το «Ταμείο Καρδιοπαθών Ελληνόπουλων» της κ. Πάπας θα χρεωθεί κανονικά το σύνολο του ποσού της εγχείρησης της Μυρτώς.

«Δεν θα δοθεί κανένας ιατρικός λογαριασμός προς πληρωμή και να μην χρησιμοποιηθεί τίποτε από τα συγκεντρωθέντα χρήματα για κανέναν σκοπό έως να λάβει η Ομοσπονδία γραπτώς οδηγίες από την κ. Κοτρότσου», προειδοποιεί η επιστολή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, εφόσον τελικά οι δυο πλευρές δεν τα βρουν, πώς θα αντιμετωπίσει σε νομικό επίπεδο η Ομοσπονδία το θέμα, αφού, εάν η διαμάχη συνεχιστεί, τα χρήματα θα «λιμνάσουν», όπως έχει συμβεί σε φιλανθρωπικές εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα στην Ελλάδα από διάφορους φορείς.

Το New Greek TV επικοινώνησε με το νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Δ. Ιωαννίδη, ο οποίος τόνισε ότι τα αιτήματα της επιστολής βρίσκονται υπό επεξεργασία και σύντομα θα προκύψουν απαντήσεις.

«Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δωρητές μας και τα χρήματα να πάνε στον σκοπό για τον οποίο τα συγεκντρώσαμε, που είναι η κάλυψη ιατρικών εξόδων. Μελετάμε το θέμα για να βρούμε την σωστή λύση και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα μπορούμε να τοποθετηθούμε», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για τα επιθετικά δημοσιεύματα, τα οποία έρχονται από συγκεκριμένη ηλεκτρονική έκδοση. Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξει κάποια περαιτέρω αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο θόρυβος των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει εκνευρισμό και απογοήτευση, ενώ ο κ. Ράμος επεσήμανε ότι υπάρχει απογοήτευση και στις τάξεις των εφήβων, που κινητοποίησαν την όλη διαδικασία.

«Έχω μιλήσει με την Σοφία (σ.σ. Λαμπροπούλου) και πολλά άλλα παιδιά. Σίγουρα έχουν πικραθεί για αυτό που γίνεται, αλλά μας έχουν εμπιστοσύνη».
Πάντως, κοινή συνισταμένη όλων των εμπλεκομένων είναι πως θα πρέπει να δοθεί τέλος στο όλο ζήτημα, καθώς, εν μέσω όλων αυτών των αντιπαραθέσεων, υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο υποφέρει, και δεν είναι άλλο από την 17χρονη Μυρτώ.