Log in
A+ A A-

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο New Greek TV: "Η Ελλάδα δεν δέχεται απειλή από κανέναν" (VIDEO)

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την τουρκική προκλητικότητα έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο New Greek TV κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ.

 Ο κ. Κουρουμπλής, σχολιάζοντας αρχικά το κλίμα που δημιουργείται, όπως και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιστρατεύσεις ή ακόμη και για... πολεμική σύρραξη, την ώρα που και οι δυο Έλληνες αξιωματικοί παραμένουν στην φυλακή, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι "τα ΜΜΕ θα πρέπει να είναι αυτοπειθαρχειμένα και να μην κάνουν κακό στην Ελλάδα", ανέφερε όμως με νόημα πως "η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα, αλλά δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ."

"Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν.  Είναι μια ειρηνική χώρα.  Είναι μια δύναμη σταθερότητας, αλλά δεν δέχεται και δεν θα δεχθεί ποτέ καμία απειλή από κανέναν.  Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται την Ιστορία της, το παρελθόν της και το παρόν της.  Και αυτήν την δύναμη την διαθέτει σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση και η ελληνική Πολιτεία.  Όσοι διανοηθούν - εάν διανοηθούν, εγώ πιστεύω ότι θα επικρατήσει η σωφροσύνη - ξέρουν ότι η απάντηση θα είναι σκληρότατη.  Τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά.  Δεν πιστεύω ότι θα διανοηθεί κανένας να διαπράξει αυτό το έγκλημα.  Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ", τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι σχέσεις της Κυβέρνησης με την ευρύτερα ομογένεια δεν έχουν διαρραγεί, παρά τις αντιθέσεις που εκφράζει ένα μεγάλο οργανωμένο κομμάτι της για τους χειρισμούς στο Μακεδονικό.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην εμπειρία του Τάρπον Σπρινγκς, τονίζοντας ότι "δεν εισέπραξε καμία αποδοκιμασία" αλλά, αντίθετα, έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ έκανε λόγο για "μύθους που καλλιεργούν κάποιοι" σε αυτό το θέμα.  Στην συνέχεια, έκανε αναφορά στο Μακεδονικό, δηλώνοντας πως τα διαχρονικά λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων δεν θα πρέπει να χρεωθούν στην σημερινή Κυβέρνηση.

"Είναι άδικο να χρεώνεται η όλη εξέλιξη - ενδεχομένως λαθεμένη σε πολλά χρονικά διαστήματα - της διαχείρισης του Μακεδονικού από τις ελληνικές κυβερνήσεις", είπε μεταξύ άλλων, ενώ σχολίασε και το συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

"Οι κινητοποιήσεις καλά κάνουν και γίνονται, γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σε όλους μας πάνω σε αυτά τα ζητήματα, τα οποία είναι πολύ σοβαρά, δεν είναι θέματα εύκολα τα οποία μπορεί να τα προσπερνάει κανείς.  Πρέπει να αφουγκραζόμαστε πάντα αυτήν την αγωνία του ελληνισμού.  Θέλω να πω στους φίλους συμπατριώτες πως, όσο πατριώτες αισθάνονται και αυτοί, θα πρέπει να αναγνωρίσουν και σε εμάς το ίδιο, που δεν ευθυνόμαστε για μια πραγματικότητα που δημιούργησαν άλλοι.  Να είμαστε συννενοημένοι και σαφείς.  Όχι να αποδέχονται την υποκρισία κάποιων, που είχαν συμφωνήσει ακόμη και το όνομα Μακεδονία... σκέτο". 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε ακόμα στις επαφές σε επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη της ελληνικής Ναυτιλίας, ενώ, για το ατύχημα στον Σαρωνικό το περασμένο φθινόπωρο, ανέφερε ότι η διαδικασία καθαρισμού προχώρησε και πως "τα νερά του Σαρωνικού είναι πλέον ασφαλή".