Log in
A+ A A-

Ν. Υόρκη: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

Χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, την Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσιγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης (124 Wadsworth Ave, New York, NY 10033).

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, μίλησε για τη σημασία της νηστείας, της εξομολόγησης, της συγχώρεσης και της πίστης.

Αναφορικά με τη νηστεία, είπε ότι είναι μια πολύ σπουδαία άσκηση, γιατί αν δεν είναι σε θέση κανείς να περιορίσει τι τρώει, δεν μπορεί να περιορίσει τι λέει, ενώ τόνισε ότι η εξομολόγηση συμβάλλει στην αυτοβελτίωση, καθώς όπως ανέφερε, για να εξελιχθεί θετικά κανείς, πρέπει να προβεί σε αλλαγές και να βελτιωθεί, να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του.

Όπως, επίσης, υπογράμμισε η συγχώρεση και η πίστη βοηθούν τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής, για αυτό, είπε ότι παρά τα όσα αρνητικά συμβαίνουν στην κοινωνία, είναι σημαντικό να διατηρείται η πίστη σταθερή.

Ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, π. Δρ Νικόλαος Καζαριάν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, ανέφερε ότι o Θεοφιλέστατος είναι ο πρώτος που κάθισε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, μετά την πρόσφατη συντήρησή του και ευχαρίστησε τον αγιογράφο, Μιλτιάδη Αφεντούλη, για όλη την εξαιρετική, όπως είπε, εργασία συντήρησης του Ι.Ν. Παράλληλα, συνεχάρη όσους συνεισέφεραν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Λυδία Καλλιμάνη και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, συνόδευσαν τον Θεοφιλέστατο στον χώρο εκδηλώσεων του Ι.Ν., όπου η Φιλόπτωχος παρέθεσε παραδοσιακό γεύμα.

Η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Ελίζαμπεθ Κατέχη, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.