Log in
A+ A A-

Η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού Αγίας Τριάδος τίμησε την Κάθριν Φλέμινγκ

Με την συμμετοχή περισσότερων από 200 γυναικών και τιμώμενο πρόσωπο την φιλελληνίδα Κοσμήτορα του NYU, Κάθριν Φλέμινγκ, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο φιλανθρωπικό γεύμα αγάπης της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, στον χώρο του Loab Boathouse, στο Central Park.

Μπορεί η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Νέα Υόρκη να ξέσπασε λίγες μόλις ώρες αργότερα, παρόλα αυτά, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος, με αποτέλεσμα την σημαντική προσέλευση, τόσο για το γεύμα, όσο και για το υπαίθριο κοκτέηλ, που έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Central Park.

Η Κάθριν Φλέμινγκ ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 35 χρόνια και ασχολήθηκε σε ακαδημαϊκό επίπεδο με την ελληνική Ιστορία. Σταδιακά, αγάπησε την χώρα, έμαθε την ελληνική γλώσσα και έλαβε την ελληνική υπηκοότητα.

Σκοπός του γεύματος ήταν η χρηματοδότηση υποτροφιών για μαθητές του ελληνικού σχολείου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν, για διάφορους λόγους, να πληρώσουν τα δίδακτρα.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη και η Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Λάνα Ζωχιού.