Log in
A+ A A-

Βραβεύονται οι μαθητές που αρίστευσαν στην ελληνική γλώσσα

Tα Βραβεία Αριστείας στους μαθητές που αρίστευσαν στην Εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας θα απονείμει σήμερα, στις 5:00 μ.μ., κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Η τελετή απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί εντός του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάτταν (319 East 74 Street). Η κ. Γιάννα Νταρίλη, διευθύντρια και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού NEW GREEK TV, θα μιλήσει στους μαθητές για την σπουδαιότητα της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας.

Μετά την τελετή απονομής των βραβείων, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (1851-1911) τον άγιο των Ελληνικών Γραμμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Καθεδρικού, και το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Μάρθα Τομπουλίδου, Διόδωρος Παρούδης και ο ψάλτης Tony Badran.

Επίσης μελοποιημένα τραγούδια από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη θα παρουσιάσει η Χορωδία του Ημερησίου Ελληνοαμερικανικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστορίας. Την επιμέλεια του Καλλιτεχνικού προγράμματος έχουν αναλάβει η Μάρθα Τομπουλίδου και ο Βαγγέλης Χαζίρογλου, διευθυντής της Χορωδίας του Αγίου Δημητρίου.