Log in
A+ A A-

Καλάθης - Κουφός συνάντησαν την Ομογένεια και οι Nets χόρεψαν...συρτάκι (Φωτορεπορτάζ)

Οι Brooklyn Nets υποδέχθηκαν τους Memphis Grizzlies και το περίφημο Barclays Center της Νέας Υόρκης ντύθηκε σε... ελληνικό χρώμα. Δεν ήταν όμως μόνο η διπλή ελληνική παρουσία στην αποστολή της ομάδας του Memphis (Νικ Καλάθης – Κώστας Κουφός), που έδωσε, για μια ακόμη φορά, τα διαπιστευτήριά της στο παρκέ. Ήταν και η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου του Μπρούκλιν, η οποία υποδέχθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο τα «δικά» της παιδιά, σε μια από τις πιο μεγάλες κοιτίδες της ομογένειας στις ΗΠΑ.

Κατ' αρχήν, τον λόγο πήρε το παιδικό χορευτικό της κοινότητας, που έδωσε στους χιλιάδες θεατές μια γεύση από... Ελλάδα, χορεύοντας το δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο συρτάκι, πριν από την έναρξη του αγώνα.

Τα παιδιά παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο και μετά την είσοδο των δυο ομάδων για την προθέρμανση, χαιρετώντας τους παίκτες έναν προς έναν και ερχόμενα σε επαφή τόσο με τον Κώστα Κουφό όσο και με τον Νικ Καλάθη, που δεν έκρυψαν την χαρά τους για το σκηνικό που στήθηκε προς τιμήν τους.

Καλάθης και Κουφός ήταν από τους κορυφαίους των Grizzlies στην ήττα, τελικά, με 103-94 από τους Νετς, όμως η παρουσία τους στο Barclays δεν τελείωσε με την λήξη του αγώνα! Όλα αυτά καθώς, αμέσως μετά, οι περίπου 300 Έλληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο με πρωτοβουλία του ομογενή Δ. Πριστούρη, έμειναν μόνοι στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν έναν συμβολικό αγώνα μεταξύ δυο ομάδων, προερχόμενων από την Κοινότητα: Της ομάδας του Καλάθη (Team Calathes) και της ομάδας του Κουφού (Team Koufos), σε ένα φιλικό ματς που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο παρκέ που αγωνίζονται τα αστέρια των Nets, όπως ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Ντερόν Ουίλιαμς, ο Αντρέι Κιριλένκο και, φυσικά, οι μεγάλοι αντίπαλοί τους, όπως ο Λεμπρόν Τζέημς και ο Καρμέλο Άντονυ!

Στον ελάχιστο χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους, ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός βγήκαν από τα αποδυτήρια και υπέγραψαν αυτόγραφα στους Έλληνες θαυμαστές τους, ενώ παρακολούθησαν και τον αγώνα μεταξύ... των ομάδων τους.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Νικ Καλάθη με 21 – 14, όμως, ασφαλώς, κανείς δεν στάθηκε στο αποτέλεσμα και όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν με τους δυο αστέρες του NBA στο κέντρο του γηπέδου.

Λίγο πριν αποσυρθούν στα αποδυτήρια, ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός συναντήθηκαν με το συνεργείο του New Greek TV και παραχώρησαν μια σύντομη – πλην όμως περιεκτική – συνέντευξη στην Γιάννα Νταρίλη,μιλώντας για την εμπειρία της βραδιάς, την καριέρα τους αλλά και την Εθνική Ομάδα, σε ένα βίντεο που θα προβληθεί την Παρασκευή από το New Greek TV και τις επόμενες ημέρες από το newgreektv.com

Για τα περαιτέρω, μιλούν από μόνες τους οι στιγμές που κατέγραψε ο φωτογράφος του newgreektv.com, Γιώργος Κόκκινος.