Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Η σύζυγος του Ανδρέα Παναγόπουλου στο New Greek TV

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Λιζέτ Πέρες Αλμέιντα, συζύγου του 44χρονου Ανδρέα Παναγόπουλου, στο New Greek TV. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Χριστόδουλο Αθανασάτο, η Λιζέτ μιλάει για τις ώρες αγωνίας που έζησε, την λανθασμένη πληροφόρηση ότι ο σύζυγός της ήταν ζωντανός αλλά και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα.

Το κλίμα στο Γραφείο Τελετών "Αντωνόπουλος", στο Ditmars της Astoria, ήταν βαρύ. Οι παρεβρισκόμενοι δεκάδες, με την αίθουσα να μην μπορεί να τους φιλοξενήσει όλους ταυτόχρονα. Κάποιοι από αυτούς, στέκονταν στον διάδρομο. Ήταν η στιγμή κατά την οποία οι πιο στενοί φίλοι και συγγενείς του 44χρονου μουσικού πραγματοποιούσαν ομιλίες εις μνήμην του. Κάποιοι από αυτούς, προσπάθησαν να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα, αναφέροντας κάποιες ευχάριστες στιγμές με τον Ανδρέα, αλλά και ατάκες από το πηγαίο χιούμορ του. Όμως, η θλίψη της απώλειας δεν έφευγε από το μυαλό κανενός.

Δίπλα από την σωρό βρίσκονταν οι δικοί του άνθρωποι. Ο αδερφός του, που ήρθε από το εξωτερικό, ο ξαδερφός του, η θεία του και, φυσικά, η σύντροφος της ζωής του, η Λιζέτ Πέρες Αλμέιντα. Παρά τον πόνο αλλά και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, η Λιζέτ ήταν δεκτική και δεχόταν τα συλλυπητήρια και τα μηνύματα συμπαράστασης όλων. Κάποια στιγμή, την πλησιάσα και εγώ. "Θα σας βρω σε λίγο έξω", μου είπε ευγενικά.

Όταν, λίγο αργότερα, κι ενώ ο κόσμος είχε πλέον αποχωρήσει από το Γραφείο Τελετών, η Λιζέτ μας πλησίασε, έδειξε πρόθυμη να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις. Η πρώτη, ήταν, μάλλον ρητορική. Να μοιραστεί τα συναισθήματά της μαζί μας.

"Ξέρω ότι πρέπει να με ρωτήσετε ποια είναι τα συναισθήματά μου, όμως τι μπορώ να σας πω; Νοιώθω ότι όλα έχουν καταστραφεί. Έχασα τον άνθρωπό που και ετοιμάζομαι τώρα να πάω στην Ελλάδα για την κηδεία του. Νοιώθω ότι ζω σε μια κόλαση.", ήταν τα πρώτα λόγια της Λιζέτ.

Στην συνέχεια, της ζητήσαμε να μας περιγράψει εκείνη την δύσκολη ημέρα.  Μια Τετάρτη η οποία της φάνηκε αιώνας.  Τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκανε, ελπίζοντας να εντοπίσει ζωντανό τον σύζυγό της, κάτι που, δυστυχώς, δεν συνέβη.

"Εγώ είχα φύγει νωρίς από το σπίτι και πήγαινα στο Downtown Manhattan για την δουλειά μου.  Όταν βγήκα από το τρένο, άρχισα να βλέπω τα μηνύματα που μου είχαν στείλει οι φίλοι μου (σχετικά με την έκρηξη).  Τότε, άρχισα να τηλεφωνώ στον Ανδρέα, χωρίς όμως να λάβω καμία απάντηση.  Στην συνέχεια, γύρισα πίσω στην συνοικία και προσπαθούσα να μάθω τι συνέβη με τον άντρα μου, τον οποίο, φεύγοντας, είχα αφήσει στο σπίτι να κοιμάται.  Εκείνη την ημέρα, μίλησα με χιλιάδες αστυνομικούς και προσπαθούσα να πάρω μια απάντηση.  Τελικά, τίποτα δεν έγινε, μέχρι την επόμενη ημέρα κατά την οποία με κάλεσαν στο γραφείο του ιατροδικαστή για να αναγνωρίσω το πτώμα του", δηλώνει η σύζυγος του Ανδρέα Παναγόπουλου.

Όμως, κι ενώ το πτώμα του 44χρονου ανασυρόταν από τα συντρίμμια, τα ξημερώματα της Πέμπτης, προς στιγμήν οι ελπίδες είχαν αναπτερωθεί, καθώς η Λιζέτ δέχθηκε τηλεφώνημα πως ο Ανδρεας νοσηλευόταν τραυματίας σε κάποιο τοπικό νοσοκομείο.  Όμως, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για λάθος.

"Υπήρξε μια σύγχυση εκείνο το βράδυ.  Κάποιος πήρε τηλέφωνο από το νοσοκομείο και είπε ότι ο Ανδρέας βρισκόταν σε ένα από τα νοσοκομεία.  Τρέξαμε αμέσως, ελπίζοντας ότι όντως ήταν εκεί.  Δυστυχώς, όμως, δεν τον βρήκαμε.  Η πληροφορία είχε διαδοθεί και, μάλιστα, κάποιοι έγραψαν στο ίντερνετ ότι ο Ανδρέας ήταν ζωντανός.  Όμως, βρέθηκε νεκρός", αναφέρει συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της η Λιζέτ, για να πλέξει στην συνέχεια το εγκώμιο του εκλιπόντος συζύγου της.

"Όσοι γνώρισαν τον Ανδρέα συμφωνούν ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό άτομο, σε όλα τα επίπεδα", τονίζει χαρακτηριστικά.

Πάντως, εν μέσω της θλίψης και του ανείπωτου πόνου, η Λιζέτ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ευθέως όλες τις συνέπειες της φονικής έκρηξης: Έχασε τον άνθρωπό της, το σπίτι της και πολλά από τα υπάρχοντά της.  Όμως, δηλώνει, ότι δεν θα το βάλει κάτω.

"Θα πρέπει να ξεκινήσω και πάλι την ζωή μου.  Έχασα τον άνθρωπό μου και ό,τι είχαμε μαζί αυτά τα 13 χρόνια.  Θα δω, όμως, τι μπορώ να κάνω για να σταθώ ξανά στα πόδια μου", καταλήγει η σύζυγος του Ανδρέα Παναγόπουλου.

Δείτε το βίντεο από το New Greek TV.

Media