Log in
A+ A A-

Ομογενής υποψήφιος Δήμαρχος στη Νίσυρο

Ένα γνωστό μέλος της ελληνοαμερικανικής ομογένειας θα συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή.  Πρόκειται για τον Δρα. Χριστοφή Κορωναίο, άλλοτε πρόεδρο του Συλλόγου Νισυρίων "Γνωμαγόρας" και της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο οποίος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο στη Νίσυρο, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου" (ΠΕΚΑΝ).

Η εκλογική μάχη στο όμορφο νησί αναμένεται να κριθεί από την πρώτη Κυριακή, καθώς στην διαδικασία συμμετέχουν μόλις δυο συνδυασμοί, με αποτέλεσμα, στην κυριολεξία, κάθε ψηφοδέλτιο να... μετράει διπλά.  Αντίπαλος του κ. Κορωναίου είναι ο νυν Δήμαρχος, Νικόλαος Καρακωνσταντίνου, με την παράταξη "Νέοι Ορίζοντες Νισύρου".

Για την στήριξη του κ. Κορωναίου στις εκλογές έχει απευθυνθεί κάλεσμα και στην ομογένεια και, όπως εκτιμά ο ίδιος στον "Εθνικό Κήρυκα", περίπου εξήντα Νισύριοι από τη Νέα Υόρκη ταξιδεύουν ήδη στο νησί προκειμένου να διασφαλίσουν και γραφειοκρατικά την δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος την προσεχή Κυριακή.

Όπως αναφέρει ο κ. Κορωναίος, υπάρχει ήδη ένα άρτια καταρτισμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Νισύρου, ενώ τόνισε πως, σε περίπτωση που κερδίσει, ο Δήμος θα μετονομαστεί σε "Δήμο Νισυρίων", προκειμένου να δηλωθεί και θεσμικά ότι πρόκειται για Δήμο όλων των Νισυρίων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νισύρου κατήγγειλε παράτυπη εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους, που μπορεί να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.