Log in
A+ A A-

Νίσυρος: Εξελέγη Δήμαρχος ο ομογενής Δρ. Χριστοφής Κορωναίος

Οι Νισύριοι της Νέας Υόρκης έχουν πλέον τον δικό τους άνθρωπο στον δημαρχιακό θώκο της ιδιαίτερης πατρίδας τους, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος, εξελέγη Δήμαρχος του νησιού!

Επίσημα ολοκληρωτικά στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά του δεν υπάρχουν ακόμη από το Υπουργείο Εσωτερικών, όμως τα αποτελέσματα που γνωστοποιήθηκαν από τα εκλογικά τμήματα του νησιού καταδεικνύουν ότι εξελέγη πανηγυρικά.

Στην ιστοσελίδα του, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει τα 2 από τα 4 εκλογικά τμήματα, στα οποία ο κ. Κορωναίος συγκεντρώνει ποσοστό 56,57% (336) έναντι 43,43% (258) του απερχόμενου Δημάρχου, κ. Καρακωνσταντίνου.

Στο πλευρό του κ. Κορωναίου έσπευσαν και δεκάδες ομογενείς, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη προκειμένου να τον στηρίξουν με την ψήφο τους.

Στις άμεσες προθέσεις του Χριστοφή Κορωναίου είναι να μετονομάσει τον Δήμαρχο Νισύρου σε Δήμαρχο Νισυρίων, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι η Νίσυρος είναι το νησί όλων των Νισυρίων, ανεξαρτήτως σε ποια γωνιά του πλανήτη βρίσκονται.