Log in
A+ A A-

Δείτε το Βίντεο: Η εκδήλωση του Ιδρύματος "Παναγιώτης Λάτος ενάντια στον καρκίνο του προστάτη"

Πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο του Παναγιώτη Λάτου, οι δικοί του άνθρωποι όμως δεν τον ξέχασαν. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν το όραμά του πραγματικότητα: Έδωσαν σάρκα και οστά στο Ίδρυμα "Παναγιώτης Λάτος - Ενάντια στον καρκίνο του προστάτη", με την εναρκτήρια εκδήλωση να πραγματοποιείται την περασμένη Πέμπτη, στο Terrace on the Park, και να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από συναισθηματική φόρτιση. Οι αναμνήσεις από τον Πήτερ δεν ήταν δυνατόν να σβήσουν. Όμως, άπαντες ήταν χαρούμενοι για το γεγονός ότι κάνουν αυτό που ο ίδιος είχε ζητήσει: Συνεχίζουν την μάχη ενάντια στον καρκίνο του προστάτη. Άλλωστε, τα σχετικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι τον αντιλαμβάνεται η Κοινή Γνώμη, αφού ένας στους έξι άνδρες υπολογίζεται ότι θα διαγνωστεί να πάσχει από την ασθένεια.

Ο Παναγιώτης Λάτος είχε προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη το 2009. Παρά το προχωρημένο της κατάστασής του, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και ξεκίνησε την μάχη ενάντια της ασθένειας. Από την πρώτη στιγμή, γνώριζε πως εάν είχε ενεργήσει εγκαίρως, θα είχε σωθεί οριστικά. Έκτοτε ξεκίνησε έναν αγώνα για να αφυπνίσει τον αντρικό πληθυσμό προκειμένου να έχει το νου του και να κάνει την προληπτική εξέταση PSA. Έτσι, ίσως διαπιστώσει το πιθανό πρόβλημα εγκαίρως και να κάνει την σωτήρια επέμβαση πριν να είναι αργά. Η λειτουργία ενός οργανισμού με αυτόν τον σκοπό ήταν η μεγάλη του επιθυμία. Ο αδερφός του και τα παιδιά του το είχαν υποσχεθεί. Και στις 5 Ιουνίου το έκαναν πραγματικότητα

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική εκδήλωση. Την παράσταση έκλεψε ο δικηγόρος Νικ Μπέης, αδελφικός φίλος του Πήτερ Λάτος, ο οποίος τραγούδησε στην μνήμη του.

Εκτός από την ετήσια χοροεσπερίδα, το ίδρυμα πήτερ λάτος θα πραγματοποιεί και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ πρόκειται να προσφέρει και δωρεάν εξετάσεις για τους άνδρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος αλλά και η Πολιτειακή Βουλευτής, Αραβέλλα Σιμωτά, την οποία, εκτός των άλλων, με τον Παναγιώτη Λάτο ένωνε και η κοινή καταγωγή (Κεφαλονιά).