Log in
A+ A A-

Στη Νέα Υόρκη οι Έλληνες "Γιατροί του Κόσμου"

Στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί η ελληνική αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου, προκειμένου να έρθει σε επαφή με την ομογενειακή κοινότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

 

Οι Γιατροί του Κόσμου αποτελούν μια διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται σε 14 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική προσφέροντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία.

Οι Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία λειτουργεί στην Ελλάδα 23 χρόνια έχοντας στηρίξει εκατοντάδες ευάλωτες ομάδες. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 5 ανοιχτά πολυιατρεία, 4 κινητές ιατρικές μονάδες , ξενώνα αιτούντων άσυλο, πολύ σύντομα ξενώνα/υπνωτήριο αστέγων και δεκάδες κοινωνικές δράσεις.

Η οικονομική κρίση και οι δυσμενείς συνθήκες που προέκυψαν, δημιούργησαν νέες ομάδες ευάλωτων πληθυσμών και η πρόσβαση στο εθνικό σύστημα Υγείας γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη ή αδύνατη για ένα πολύ μεγάλο μέρος των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα.

Οι ΓτΚ στήριξαν με τις δράσεις τους το 2011 περίπου 42.000 άτομα και το 2012 περίπου 86.000. Η δραματική αύξηση «μιλάει» από μόνη της.