Log in
A+ A A-

Συνελήφθη ομογενής για παραχάραξη υγειονομικών βαθμολογιών στα εστιατόρια

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη θα έρθει ένας ομογενής σύμβουλος επιχειρήσεων από το Staten Island, ο οποίος είχε στήσει...βιομηχανία πλαστών υγειονομικών βαθμολογιών, πουλώντας πιστοποιήσεις "Α" σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Κουντή, ιδιοκτήτη της συμβουλευτικής εταιρείας "Rapid Consulting", ο οποίος υποσχόταν στους επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφαλίσει άριστη υγειονομική βαθμολογία, προκειμένου να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του πελάτη κατά την είσοδό του στο μαγαζί.  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κουντής έταζε στους πελάτες του μείωση των προστίμων, παρέχοντάς τους - επι της προαναφερόμενης αμοιβής - φωτοαντίγραφα του "Α", τα οποία σε δυο περιπτώσεις κόλλησε ο ίδιος στις προσόψεις των καταστημάτων.

Πλέον, αντιμετωπίζει την κατηγορία της πλαστογραφίας, της αλλοίωσης δημοσίων εγγράφων, της παραβίασης των αρχείων των επιχειρήσεων και άλλων παραβάσεων, καθώς τονίζεται ότι συνελήφθη επ' αυτοφόρω να παρέχει ο ίδιος πλαστογραφημένες βαθμολογίες σε εστιάτορες.

"Ο άνθρωπος αυτός μας κοροϊδεψε.  Αντιμετωπίζω κυρώσεις 20.000 δολαρίων επειδή δεν με εκπροσώπησε στα Δικαστήρια", δηλώνει ο Shakeel Khokhar, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Coney Island, ο οποίος πίστευε ότι το "Α" στην πόρτα του ήταν αυθεντικό.  Λίγους μήνες αργότερα, ενημερώθηκε ότι έχει να πληρώσει κάποιες χιλιάδες δολάρια πρόστιμο, καθώς είχε βαθμολογηθεί με "C" λόγω υγειονομικών παραβάσεων.  Όμως, είχε εξαπατηθεί από τον Ελληνοαμερικανό Σύμβουλό του.

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού τονίζεται ότι η πλαστογραφία των αποτελεσμάτων στους ελέγχους των υγειονομικών θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.