Log in
A+ A A-

Θεσμός η "Ημέρα της Αστόρια" χάρη σε πρωτοβουλία Ελληνοαμερικανίδας

Μια επίσημη γιορτή, αναγνωρισμένη από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, θα διοργανώνεται στην Αστόρια σε ετήσια φάση, χάρη στις προσπάθειες ενός Οργανισμού, στον οποίο ήταν επικεφαλής μια Ελληνοαμερικανίδα.

Πρόκειται για ένα ετήσιο φεστιβάλ, που θα ονομάζεται "Ημέρα της Αστόρια" (Celebrate Astoria Day) και θα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, με φαγητό και διάφορα χάπενινγκ, αφιερωμένη στην περιοχή και τους κατοίκους της, οι οποίοι είναι διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών. Παράλληλα, θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις να γνωριστούν καλύτερα με το καταναλωτικό κοινό και να προβάλουν τα προϊόντα τους, συμβάλοντας, παράλληλα, στην διοργάνωση της γιορτής.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Δικηγορικό Γραφείο "Saco and Fillas" υπό τον Αμερικανοκύπριο Δημοτικό Σύμβουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη, όπου και ανακοινώθηκε ότι η "Ημέρα της Αστόρια" έγινε και επίσημα θεσμός, με την υπογραφή του Κυβερνήτη της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Ασφαλώς, τίποτα δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την πρωτοβουλία του Οργανισμού "Give Me Astoria", επικεφαλής του οποίου είναι η Ελληνοαμερικανίδα Sanja Mylonas.

"Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να λαμβάνουμε αναγνώριση από τον Κυβερνήτη και τον τον Δημοτικό Σύμβουλο, μέσω αυτής της Διακήρυξης. Ανυπομονούμε, πλέον, για να κάνουμε πραγματικότητα την Ημέρα της Αστόρια το 2015. Ο σκοπός του Οργανισμού μας είναι να φέρουμε κοντά την κοινωνία της περιοχής μας, και η Ημέρα της Αστόρια θα συμβάλει σε αυτό", δήλωσε η Sanja Mylonas.

Η πρώτη γιορτή για την Ημέρα της Αστόρια θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2015.