Log in
A+ A A-

Εθνική Ελλάδος: Αισιόδοξοι οι διεθνείς για την πρόκριση στο Euro 2016

Την πίστη τους στις δυνατότητες της Εθνικής Ελλάδος και στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στο Euro 2016 εξέφρασαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Βαγγέλης Μόρας και Γιώργος Σαμαράς, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην εκδήλωση της Vodafone.

"Είμαστε σε καλή κατάσταση τόσο αγωνιστικά αλλά και το κλίμα στην ομάδα. Ξεκινά μια μεγάλη διαδικασία με τα προκριματικά. Είναι ένας δύσκολος... δρόμος που πρέπει να διανύσουμε. Θέλουμε και την τύχη στο πλευρό μας. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα πάμε στο Euro 2016", επεσήμανε ο αρχηγός της "γαλανόλευκης", Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαμαράς, τόνισε ότι οι επιτυχίες έχουν γίνει... συνήθεια και στάθηκε στο γεγονός ότι η Εθνική τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει υπομονή και παρουσιάζει ένα σοβαρό πρόσωπο.

"Το να έχουμε επιτυχίες είναι μια συνήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια δείχνουμε σοβαρό πρόσωπο και έχουμε υπομονή. Θέλουμε να πετύχουμε στα προκριματικά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι αναγκαστικό να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι μια διαδικασία που τα ματς μεταξύ τους έχουν μεγάλη χρονική απόσταση. Έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε πλάνο για όλα τα προκριματικά", δήλωσε ο "χρυσός" σκόρερ του Μουντιάλ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Μόρας επεσήμανε ότι η δύναμη της εθνικής έγκειται στην ομαδικότητα και επεσήμανε ότι ανήκει πλέον στο γκρουπ των ισχυρών, αλλά θα πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. 

"Η δύναμη που είχε αυτή η ομάδα τόσα χρόνια οφειλόταν στο γκρουπ. Το να έχει παίκτες που να αγωνίζονται για τη φανέλα για το συμπαίκτη τους, είναι αυτό που έφερε την επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της Εθνικής. Ο προπονητής αλλάζει, οι παίκτες φεύγουν, αλλά η Εθνική πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία και νοοτροπία.  Αν δούμε τις ομάδες που υπάρχουν, ναι, είμαστε από τις δυνατές ομάδες. Επειδή είναι αρχή πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι δυνατές ομάδες και πρέπει να πάμε στην τελική ευθεία. Τα πάντα φαίνονται στο γήπεδο και τα αποτελέσματα θα δείξουν ποιοι είναι οι καλοί", ανέφερε ο Βαγγέλης Μόρας.

Τέλος, ο "ρούκι" της Εθνικής, Δημήτρης Διαμαντάκος, εξέφρασε την εκτίμησή του στον Κλάουντιο Ρανιέρι και τους συμπαίκτες του στην Εθνική, τονίζοντας ότι θα κάνει το παν για να καθιερωθεί.

"Ο Ρανιέρι θέλει να μας βάλει στο κλίμα της ομάδας. Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε για να τους βοηθήσω. Δεν είναι εύκολο να καθιερωθείς στην Εθνική ομάδα"